Frikjent i Advokatforeningens disiplinærutvalg

Klageren mente advokaten gjorde lite mens han var engasjert, og fakturerte for mye, men Advokatforeningens disiplinærutvalg er uenig.
Inne på Advokatforeningens nye lokaler i Universitetsgata 9 i Tullinkvartalet i Oslo. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch
Inne på Advokatforeningens nye lokaler i Universitetsgata 9 i Tullinkvartalet i Oslo. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch

Det var i kjølvannet av en oppussingskrangel med en huseier, at entreprenøren Ayman Khazem engasjerte partner Christofer Arnø i HBL Advokatfirma for å bistå i saken.

Khazem sendte søksmålvarsel til huseieren, men mente etter hvert at Arnø gjorde for lite i saken, og at advokaten bare sendte en rekke fakturaer. Derfor klaget han inn advokat Arnø til Advokatforeningens disiplinærutvalg for brudd på Regler for god advokatskikk, samt klage på salær.

I forbindelse med at klagen ble sendt inn, avviste Arnø påstandene fra Khazem.

Nå har Disiplinærutvalget Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark kretser frifunnet Arnø, skriver Telemarksavisa.

I avgjørelsen heter det blant annet at «Utvalget kan ikke se at det foreligger forhold eller handlinger/mangel på handlinger som statuerer brudd på regelverket.»

Disiplinærutvalget mener Arnø har fullført arbeidet på en fullgod måte, og påpeker at det ikke er uvanlig at det noe tid i slike saker. Videre mener Disiplinærutvalget at salæret er rimelig, med tanke på arbeidsomfang og tidsbruk.

Khazem sier til avisen at han vil anke avgjørelsen til Disiplinærnemnden.

Advokat klaget inn til Advokatforeningen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også