Tidligere Haavind-advokat om rollen som riksmekler i SAS-konflikten: – Aldri opplevd lignende

SAS-streiken er over etter 15 dager med tøffe forhandlinger. Tidligere Haavind-advokat og riksmekler Mats Ruland sier han aldri har opplevd lignende medietrykk – og er glad for en løsning.
Riksmekler Mats Ruland. | Foto: Stian Olsen
Riksmekler Mats Ruland. | Foto: Stian Olsen
NTB/Stian Olsen

– Jeg er veldig glad for at streiken er over, og at alle ansatte får komme tilbake på jobb, og ikke minst at de reisende får komme seg på flyene igjen, sier den norske riksmekleren Mats Ruland til NTB noen timer etter at partene i SAS-konflikten kom til enighet.

Samtidig medgir han at han aldri har opplevd et lignende medietrykk under et lønnsoppgjør. Partene har vært nødt til å være veldig forsiktig med å diskutere forhandlingene, da mye er konkurranse – og børssensitivt, sier Ruland.

– Når det gjelder innholdet i avtalen, så må partene kommentere det. Riksmekleren skal være nøytral, men det var viktig for alle at de kom i mål, sier han.

SAS-streiken har rammet omtrent 380.000 passasjerer, og over 2.500 fly i Norge har blitt kansellert. Streiken har kostet selskapet mellom 1,5 og 2 milliarder kroner.

Ruland var i perioden 2010-2015 advokat i Haavind. Han har også vært advokat fra 2004 til 2007 hos Advokatene Svarstad Brodtkorb & Gerdts.

Åremålet til Ruland ble forlenget med tre nye år i statsråd i desember i fjor.

Han var også sentral som mekler da Advokatforeningen inngikk en avtale med Justis- og beredskapsdepartementet i forrige måned.

Tidligere Haavind-advokat fortsetter som riksmekler

Advokatforeningen inngår avtale med Justis- og beredskapsdepartementet: – Vi har fått til en historisk avtale om en forhandlingsmodell 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også