Ble dømt for grovt underslag for to år siden – nå har han igjen fått jobb i et advokatfirma

Hans nye arbeidsplass mener den tidligere advokaten fortjener en ny sjanse.
Trondheim sentrum. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Trondheim sentrum. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Advokaten fra Trondheim ble avslørt i 2018, hvor han tilstod tilfellene. To år senere ble han fratatt advokatbevillingen og dømt for fire tilfeller av grovt underslag. Mannen ble dømt til ubetinget fengselsstraff på tre år og fem måneder, og dømt til å betale 11,5 millioner kroner i erstatning til ofrene i de fire tilfellene.

Adresseavisen omtalte saken først, og kunne melde at mannen nå har fått jobb i et nytt advokatfirma.

Tidligere denne sommeren startet den tidligere advokaten hos Advokatene Strøm & Pedersen. Leif Strøm, advokat i Strøm & Pedersen, forteller til avisen at den tidligere advokaten nå jobber hos dem som praktikant i regi av Nav.

– Vi gjorde en grundig vurdering av akkurat det da arbeidsforholdet ble etablert. Vi kom til at det må være greit, selv om det ikke er tvil om at han har gjort klare feil og begikk en kriminell handling. Alle har imidlertid rett til en ny sjanse. De fleste andre advokatvirksomheter ville nok ikke tatt i ham med ildtang, men vi har lagt avgjørende vekt på at også han fortjener en ny sjanse, sier Strøm til avisen.

Den tidligere advokaten understreker overfor Adresseavisen at han i advokatfirmaet ikke har direkte kontakt med klienter eller økonomi, og at arbeidsoppgavene er begrenset til saksbehandling.

Han mener at advokatfirmaer er blant de største synderne i sosiale medier: – Det har utviklet seg en kald måte å skrive på

Kutter Laastads salærkrav etter sykkel-VM-bobehandling med over to millioner kroner

Skal føre sin første prøvesak for Høyesterett: – Vi har en intern køordning på kontoret

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også