Svein Holden om jobben som forsvarsadvokat: – Man er mer alene

Forsvarsadvokat Svein Holden forteller at han merket tydelige forskjeller da han gikk fra å være statsadvokat til å bli en del av den private advokatsektoren.
Svein Holden har siden 2013 vært partner i Advokatfirmaet Hjort. | Foto: Hjort
Svein Holden har siden 2013 vært partner i Advokatfirmaet Hjort. | Foto: Hjort

Svein Holden startet som politiadvokat i 2001 og ble statsadvokat for Oslo statsadvokatembeter fire år senere. Han har hatt ansvar for flere store straffesaker, hvorav den største var da han førte saken mot Anders Behring Breivik i 2011. To år senere forlot han den offentlige sektoren og begynte i Advokatfirmaet Hjort, hvor han gikk rett inn i partnerskapet.

Til Dagsavisen forteller Holden at han måtte ta en prat med kona før han skiftet fra offentlig til privat sektor, men at de har kommet frem til gode løsninger som fungerer i familien.

Han forteller at det er forskjeller i arbeidshverdagen fra det å være en statsadvokat til å være en advokat i den private sektoren.

– Det er en ganske viktig forskjell fra å være statsadvokat og alltid være en del av et større lag. Under 22. juli-rettssaken kunne jeg bare ta opp telefonen og be lederen for den delen av etterforskningen jeg trengte informasjon fra og si «fiks det!». Hvis jeg får det innfallet nå, er det jeg som må fikse det, sier han til avisen.

– Man er mer alene. Det blir også veldig tydelig i retten når man sitter overfor samfunnets maktapparat. Det er en skjevhet der, legger han til.

Holden er fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett. I snart fire år har han vært forsvarer for Tom Hagen i saken om Lørenskog-forsvinningen, og nå har Holden også blitt oppnevnt som forsvarer for Jan Helge Andersen i Banaheia-saken etter den ble gjenåpnet.

Hjort-partner Holden forsvarer Andersen: – Tror siktelsen er en konsekvens av at poltiet hadde ønske om å gjennomføre ransaking

Oversikt: Hva bistod advokatfirmaene med i uke 29?

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også