Hjort-partner Holden forsvarer Andersen: – Tror siktelsen er en konsekvens av at poltiet hadde ønske om å gjennomføre ransaking

Ifølge flere norske medier er Jan Helge Andersen nå på nytt siktet for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i 2000. Andersen ble frikjent for dette drapet i 2002.
Hjort-partner Svein Holden er forsvarer for Jan Helge Andersen, som nå på nytt er siktet for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia i 2000. Her er Holden avbildet i forbindelse med Lørenskog-saken. | Foto: Cornelius Poppe / NTB
Hjort-partner Svein Holden er forsvarer for Jan Helge Andersen, som nå på nytt er siktet for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia i 2000. Her er Holden avbildet i forbindelse med Lørenskog-saken. | Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Jeg har ikke noen kommentar utover at jeg tror siktelsen er en konsekvens at poltiet hadde ønske om å gjennomføre ransaking hos Andersen, sier Hjort-partner Svein Holden til NRK.

Andersen ble i 2002 dømt for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og medvirkning til voldtekt på Lena Sløgedal Paulsen. Han pekte ut Viggo Kristiansen som hovedmannen bak drapene. Andersen ble prøveløslatt i 2016 etter å ha sonet 16 år i fengsel. Nå er han på nytt siktet for drapet på ti år gamle Paulsen.

Kristiansen representeres for øvrig av advokat Arvid Sjødin.

Nettavisen skrev tirsdag at politiet har foretatt tre hemmelige ransakelser hos Andersen i år – 26. januar, 7. mars og 20. juni.

Holden bekrefter ransakelsene overfor Nettavisen.

– I det siste avhøret av Andersen 27. juni ble vi gjort kjent med at politiet hadde foretatt ransaking hos ham. Han besvarte de spørsmålene politiet stilte på bakgrunn av ransakingen.

Saken er fremdeles under etterforskning.

Holden forsvarer også Tom Hagen, som siden våren 2020 har vært siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen. Hun forsvant fra deres bolig i Lørenskog 31. oktober 2018.

Hagen nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Tirsdag kunne Romerikes Blad fortelle at politiadvokat Gjermund Hanssen, som har vært påtaleansvarlig i Lørenskog-saken i snart to år, har sagt opp sin stilling i Øst politidistrikt. Politiet må dermed nok en gang på jakt etter en ny etterforskningsleder. Holden sier til Romerikes Blad at han synes det er beklagelig at det blir et bytte.

– Jeg har hatt et godt samarbeid med Hanssen og synes det er beklagelig at han ikke lenger skal ha ansvar for saken. Samtidig er jeg sikker på at politiet vil finne en god erstatter, sier Holden.

I september i fjor sa han at han antakelig kom til å gi seg som advokat i løpet av ett år. Nå skal Arvid Sjødin bistå Per Orderud 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også