Bull Årstad: – Vi har stor forståelse for at det er spørsmål rettet mot mange aktører, deriblant oss

Advokatfirmaet med ny uttalelse om advokatskandalen.
UNDER PRESS: Bull Årstad er rammet av en advokatskandale knyttet til en tidligere partner. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch
UNDER PRESS: Bull Årstad er rammet av en advokatskandale knyttet til en tidligere partner. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch

I et innlegg fredag på sine nettsider skriver Bull Årstad at mange lurer på hvordan den tidligere partneren, som nå er død, kunne drive på med det han gjorde så lenge uten at det ble oppdaget og stoppet. Partneren, som ikke er navngitt av Bull Årstad, er Per Asle Ousdal. Ved årskiftet startet han eget firma etter 28 år i Bull Årstad.

«Vi har stor forståelse for at det er spørsmål rettet mot mange aktører, deriblant oss. Det er svært mye vi ennå ikke vet om sakens faktum. I tillegg er det begrenset hva vi kan gi av informasjon i media om det vi så langt har avdekket og det vi får opplysninger om underveis i våre undersøkelser. Dette skyldes blant annet strenge regler om taushetsplikt, og hensynet til den pågående politietterforskningen», skriver Bull Årstad. 

Bull Årstad har engasjert kommunikasjonsrådgiver Margrethe Vika i Elleve i forbindelse med saken med den tidligere partneren.

– Mye informasjon vi ikke har tilgang til

I meldingen gjentar Bull Årstad det de tidligere har uttalt til AdvokatWatch, at de ikke kan kommentere enkelthendelser.

«Av hensyn til strenge regler for taushetsplikt som gjelder den avdøde advokatens kundeforhold, undersøkelsene vi selv har igangsatt og den pågående politietterforskningen, er vi avskåret fra å kommentere enkelte påstander og opplysninger i offentligheten», heter det i meldingen.

Bull Årstad viser videre til at også forvalter for for avdødes advokatvirksomhet, samt bostyrer, har tauhetsplikt overfor advokatfirmaet.

«Det finnes derfor mye informasjon i saken som vi ikke har tilgang til. Vi undersøker alle henvendelser vi mottar så langt det er mulig», forteller Bull Årstad.

«Vi har gitt Tilsynsrådet alle opplysninger de har bedt om, og har respekt for det krevende arbeidet Tilsynsrådet har i en sak der det er mange spørsmål vi og andre berørte ønsker svar på», legges det til.

Driver advokatvirksomheten videre

Bull Årstad politianmeldte advokaten 31. mai. Den 3. juni ble han funnet død. Familien har valgt å være åpen om at han tok sitt eget liv.

Økokrim etterforsker saken. I tillegg har advokatfirmaet hyret inn Erling Grimstad som ekstern gransker.

– Vi er glad for at Økokrim har startet etterforskning, og vi ønsker å ha et godt samarbeid med politiet. Vi er opptatt av å gjennomføre egne undersøkelser i samråd med Økokrim for å sikre at vi ikke foretar oss noe som kan ødelegge eller hindre politiets egen etterforskning, uttalte daglig leder Lars Kåre Pedersen i Bull Årstad til AdvokatWatch tidligere denne uken.

Han bekreftet samtidig at Grimstads granskingsrapport ikke vil bli offentliggjort

«Vi driver vår advokatvirksomhet videre, til tross for en vanskelig tid, og vi ivaretar eksisterende og nye kunder og samarbeidspartnere fortløpende», står det avslutningsvis i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også