AdvokatWatch

I september i fjor sa han at han antakelig kom til å gi seg som advokat i løpet av ett år. Nå skal Arvid Sjødin bistå Per Orderud

Arvid Sjødin overtar som advokat for drapsdømte Per Orderud.

Advokat Arvid Sjødin. | Foto: Carina Johansen/NTB

Sjødin, som i en årrekke har arbeidet for å få gjenopptatt Baneheia-saken og Birgitte-saken, skal nå bistå Per Orderud med å få gjenopptatt sin sak.

Det er gått snart fire år siden Orderud-saken ble begjært gjenopptatt, men saken er fortsatt ikke avgjort av Gjenopptakelseskommisjonen. John Christian Elden har tidligere bistått Orderud.

– Jeg blir juristen i dette saksforholdet. Jeg vil komme med juridiske råd. Mer enn det ønsker jeg ikke å si på dette tidspunktet, sier advokat Arvid Sjødin til Stavanger Aftenblad, og henviser til privatetterforsker Tore Sandberg for ytterligere kommentarer.

Sandberg sier til avisen, at det var naturlig å kontakte Sjødin da Per Orderud ville skifte advokat.

– Han vil være viktig i arbeidet med gjenopptakelse og i det fall det skulle være nødvendig å snakke med politiet, sier Sandberg.

I september i fjor uttalte Sjødin, at han planla å slutte som advokat.

– Jeg må tenke på helsa og kommer nok til å gi meg i løpet av ett år, sa han den gangen.

Arvid Sjødin: – Jeg må tenke på helsa og kommer nok til å gi meg i løpet av ett år

Brynjar Meling om livet som advokat før og etter mulla Krekar-saken: – Der andre bygger en karriere som stiger i takt med erfaring og modenhet, fikk jeg en pangstart 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch