Eks-advokat Odd Drevland: – Den mentale straffen følger meg hele tiden

Odd Drevland ble i 2015 dømt for grovt økonomisk underslag av til sammen 2,9 millioner kroner. Nå snakker han ut om tiden etter dommen.
Odd Drevland som forsvarer under en straffesak i 2003. | Foto: Rune Johansen/Scanpix
Odd Drevland som forsvarer under en straffesak i 2003. | Foto: Rune Johansen/Scanpix

Drevland, som i mange år var en av Bergens mest profilerte advokater, måtte i fengsel i to år og ti måneder etter at Høyesterett forkastet hans anke av lagmannsrettens dom. Han ble blant annet dømt for 59 ulovlige uttak fra klientkontoer, ifølge NTB.

Under Fortellingens kraft-konferansen i Bergen denne uken fortalte Drevland sin historie i samtale med Bergens Tidende-journalist Kjersti Mjør, som står bak en podkast-dokumentar med den tidligere advokaten, skriver Journalisten.

– ­Det var et helvete, og det startet også før fallet. Etter hvert handler det om å akseptere mitt eget selvbilde. Den mentale straffen følger meg hele tiden. At dette har jeg faktisk gjort. Det sliter jeg fortsatt med i dag, sier Drevland.

Ifølge Drevland var det viktig at hans egen stemme skulle være historien, og det var en av grunnene til at valget falt på en podkast på tre episoder.

Drevland forteller at tilbakemeldingene har vært utelukkende positive etter intervjuet med Mjør.

– Jeg har rakere rygg etter podkasten. I dag vil jeg si at jeg har fått et nytt og bedre liv. Jeg har en større ro og tror jeg er et bedre menneske enn jeg var den gangen livet raste sammen, sier eks-advokaten.

Wiersholm håper at podkastsatsing kan skaffe firmaet nye klienter

Spiller inn ny sesong av podkast om kvinner i advokatbransjen: – Jo lenger opp i gradene en kommer, jo færre kvinner er det igjen

Diskuterer bransjens fremtid i podkast: – Advokatfirmaene vil bli færre og større 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også