Reagerer på utelatelse fra arbeidsgruppe som skal se på advokatoppnevninger

Juristforbundet ber om å bli inkludert Domstoladministrasjonens arbeidsgruppe, som skal gjennomgå systemet for oppnevnelse av faste forsvarere og bistandsadvokater.
Juristforbundet holder til Juristenes Hus i Kristian Augusts gate i Oslo. | Foto: Stian Olsen / AdvokatWatch
Juristforbundet holder til Juristenes Hus i Kristian Augusts gate i Oslo. | Foto: Stian Olsen / AdvokatWatch

Juristforbundet har i lang tid vært kritisk til Domstoladministrasjonens praksis for antakelse av faste forsvarere og bistandsadvokater.

AdvokatWatch har tidligere omtalt at foreningen forgjeves har forsøkt å få til et møte med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) for å diskutere praksisen.

I forrige uke sendte opplyste Juristforbundet i en pressemelding, at de ber Stortinget om hjelp i saken.

Pressemeldingen kom kort tid etter at Domstolstoladministrasjonen opplyste overfor Advokatbladet, at de vil gjennomgå rutinene ved praksisen for faste oppnevnelser.

Ifølge direktør Sven Marius Urke er planen å opprette en egen arbeidsgruppe sammen med Advokatforeningen og domstolledere, men Juristforbundet ble ikke nevnt som deltaker i gruppen. Det reagerer sistnevnte på, skriver Juristen.

Ifølge nettstedet har president Håvard Holm sendt et brev til DA, der han ber om at Juristforbundet blir involvert i arbeidsgruppen for oppnevningsspørsmålet.

«Juristforbundet har engasjert seg i saken i lengre tid. Det oppfattes derfor som en mulig inkurie at vi ikke ble nevnt i intervjuet i Advokatbladet gitt den mengden korrespondanse som har vært mellom Juristforbundet og Domstoladministrasjonen og departementet i denne saken. Juristforbundet ber på denne bakgrunn om bekreftelse på at vi naturlig blir inkludert i arbeidsgruppen og de forutgående diskusjonene knyttet til mandatet for dette arbeidet», heter det i brevet fra Holm.

Tar sak om oppnevningspraksis av faste forsvarere og bistandsadvokater til Stortinget

Juristforbundet ba om møte med statsråden – departementet viser til at lovavdelingen uttalte seg om spørsmålet i 2006

Juristforbundet i brev til justisministeren: «Det hersker adskillig skepsis og misnøye med måten ordningen praktiseres på i dag» 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også