Hans Henrik Kloumans klage på Sands-partner avvist

Tidligere juridisk direktør Hans Henrik Klouman klaget inn partner Nicolai Skridshol i Sands for brudd på god advokatskikk, men får ikke medhold.
Kontorene til Sands i Oslo. | Foto: Stian Olsen
Kontorene til Sands i Oslo. | Foto: Stian Olsen

Dagens Næringsliv har flere artikler omtalt hvordan tidligere juridisk direktør i Equinor, Hans Henrik Klouman, ble gransket av Sands og fjernet fra jobben.

Energiselskapet har avvist at det er en sammenheng mellom fjerningen av Klouman og granskningen av ham.

Ifølge DN var det partner Nicolai Skridshol i Sands som ble hyret inn av Equinor for å granske Klouman. I september valgte Klouman å klage inn Skridshol til Advokatforeningens disiplinærutvalg for brudd på god advokatskikk, men nå er klagen avvist.

Bakgrunnen for avvisningen er at klagefristen er oversittet, skriver Dagens Næringsliv.

– Disiplinærutvalgets konklusjon var som ventet, og den klare vurderingen som ligger til grunn for at saken avvises, taler for seg selv, skriver manager partner Thomas Sando, som svarer på vegne av advokatfirmaet og Skridshol, i en e-post.

Klouman sier til DN at han ikke er overrasket over at disiplinærutvalget har landet på foreldelse, men tilføyer at han hadde håpet utvalget ville vurdere det materielle i klagen.

Partner Tormod Tingstad har vært kritisk til Sands sin granskning av varselet mot Klouman.

– Jeg kan jo ikke dolke en kollega i ryggen for en undersøkelse jeg ikke har sett, men det er oppsiktsvekkende at sentrale aktører i forhold til undersøkelsens tema ikke er kontaktet, uttalte Tingstad til DN i mars i år.

Skridshol ville da ikke kommentere Tingstad-uttalelsene.

– Jeg hverken bekrefter eller avkrefter klienter og oppdrag, sa han den gangen.

Klouman viste også til DN-artikkelen fra mars i år i sin klage, om at Skridshol og Sands ikke hadde snakket med en rekke personer utenfor Equinor, som kunne belyst forholdene Klouman ble anklaget for.

Disiplinærutvalget peker i sin rapport på at avisartikkelen «tar utgangspunkt i og bygger i stor grad på et notat klager selv skrev til sin arbeidsgiver 31. juli 2019 i etterkant av granskningen.»

Elden-advokat er kritisk til SANDS' gransking av varsel mot tidligere juridisk direktør i Equinor: – Oppsiktsvekkende at sentrale aktører ikke er blitt kontaktet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også