Sands-partneren ble «provosert» til å satse på en karriere som advokat: – Det klikket i hodet mitt

Et kafébesøk ble et vendepunkt for Sands-partner Åshild Fløisand.
Åshild Fløisand er partner i Sands.
Åshild Fløisand er partner i Sands.

Fløisand er i dag partner i Sands, men våren 2006 var hun akkurat ferdig med jussutdannelsen ved Universitetet i Bergen. Egentlig ville hun bli professor ved Det juridiske fakultet, men under et kafébesøk med en mannlig venn falt ordene som endret på planene hennes.

– Antakelig var det ikke ment sånn, men det kom ut omtrent slik: «Hva skal du bli når du er ferdig på jussen? Du kan jo ikke bli advokat du som er enslig småbarnsmor», forteller Fløisand til Bergensavisen.

I 2015, nesten ti år etter samtalen, ble Fløisand partner i Sands.

Etter at hun ble partner, har Fløisand fått to barn. Som fersk partner ønsket hun ikke å ta mammapermisjon, forteller hun til avisen.

Drivkraften hennes i yrkeskarrieren har vært å få anerkjennelse for jobben, ikke pengene. Ifølge Bergensavisen hadde Fløisand en inntekt på nærmere syv millioner kroner i 2021. Skal inntektstoppen i bransjen bli mer likestilt, må det være flere kvinner som blir partnere, sier hun.

– Det er ikke til å komme fra at mange velger å gå til andre stillinger når de får barn, mens mannlige advokater som får barn i større grad opprettholder ambisjonene. Slik trenger det ikke være, sier Fløisand.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også