Advokatfirma trakk konkursbegjæring

Konkursbegjæringen skulle behandles 5. januar, men ble trukket dagen før.
KOM ALDRI OPP TIL BEHANDLING: Konkursbegjæringen ble trukket dagen før den skulle behandles i Indre og Østre Finnmark tingrett. | Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
KOM ALDRI OPP TIL BEHANDLING: Konkursbegjæringen ble trukket dagen før den skulle behandles i Indre og Østre Finnmark tingrett. | Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

Det var i desember at det ble kjent at Intrum på vegne av Ryger hadde fremsatt en konkursbegjæring mot selskapet Sandmo.

Ryger representerte i 2021 eiendomsutvikleren i en sak mot Vadsø kommune om et omtvistet område på Vadsøya.

– Vi kommenterer ikke våre økonomiske forhold knytte til våre klientforhold, så vi kan derfor ikke gi noen kommentar her. Våre krav/fordringer håndteres av Intrum AS, som har fremsatt begjæringen du viser til, på vegne av selskapet, skrev advokat og partner i Ryger, Tormod Bergem Strand, i en e-post til iFinnmark i desember.

Daglig leder Ståle Karlsen i Sandmo sa da til avisen at han ikke var uenig i advokatfirmaets krav, men at de ikke hadde midler til å gjøre opp på daværende tidspunkt. Han forstod at advokatfirmaet gikk til det skrittet, men var ikke bekymret.

– Jeg tar dette med knusende ro. Det er et varsel om konkurs, men det vil ikke bli noen sak ut av dette. Vi kan ikke kjøres konkurs. Vi er solvente så det holder. Vi har mange utestående fordringer som vi venter inn, og vi skal gjøre opp med våre kreditorer, sa Karlsen til iFinnmark.

Nå opplyser Indre og Østre Finnmark tingrett til avisen at konkursbegjæringen, som skulle behandles 5. januar, er trukket.

Den ble trukket dagen før det planlagte rettsmøtet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også