Kamilla Silseth er oppnevnt som ny leder av Gjenopptakelseskommisjonen

Schjødt-partneren ble oppnevnt som ny leder i statsråd fredag.
VAR UNNTATT OFFENTLIGHET: SChjødt-partner Kamilla Silseth var en av søkerne til stillingen som var unntatt offentligheten. | Foto: Schjødt
VAR UNNTATT OFFENTLIGHET: SChjødt-partner Kamilla Silseth var en av søkerne til stillingen som var unntatt offentligheten. | Foto: Schjødt

Silseth etterfølger Siv Hallgren, som har sin siste arbeidsdag i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker på tirsdag.

Hallgren blir da ny direktør i Statens sivilrettsforvaltning, en jobb hun takket ja til i september. Jakten på hennes erstatter har pågått siden.

49 år gamle Silseth er partner i Schjødt, hvor hun har jobbet siden 2013. Hun arbeider til daglig ved advokatfirmaets kontor i Stavanger. Der bistår hun klienter innen kontraktsrett og fast eiendom. Advokat Silseth har også jobbet med hvitsnippkriminalitet og fornybar energi.

– Med bred prosedyreerfaring fra både straffesaker og sivile saker, har Silseth gode forutsetninger for å lede kommisjonens arbeid, skriver Justisdepartementet om oppnevningen av Schjødt-partneren.

Den nye lederen for Gjenopptakelseskommisjonen har tidligere vært tingrettsdommer i Tønsberg og Stavanger, og konstituert lagdommer. Hun har også bakgrunn som skattejurist.

Jobben som leder for kommisjonen har et åremål på syv år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også