Kamilla Silseth er oppnevnt som ny leder av Gjenopptakelseskommisjonen

Schjødt-partneren ble oppnevnt som ny leder i statsråd fredag.
VAR UNNTATT OFFENTLIGHET: SChjødt-partner Kamilla Silseth var en av søkerne til stillingen som var unntatt offentligheten. | Foto: Schjødt
VAR UNNTATT OFFENTLIGHET: SChjødt-partner Kamilla Silseth var en av søkerne til stillingen som var unntatt offentligheten. | Foto: Schjødt

Silseth etterfølger Siv Hallgren, som har sin siste arbeidsdag i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker på tirsdag.

Hallgren blir da ny direktør i Statens sivilrettsforvaltning, en jobb hun takket ja til i september. Jakten på hennes erstatter har pågått siden.

49 år gamle Silseth er partner i Schjødt, hvor hun har jobbet siden 2013. Hun arbeider til daglig ved advokatfirmaets kontor i Stavanger. Der bistår hun klienter innen kontraktsrett og fast eiendom. Advokat Silseth har også jobbet med hvitsnippkriminalitet og fornybar energi.

– Med bred prosedyreerfaring fra både straffesaker og sivile saker, har Silseth gode forutsetninger for å lede kommisjonens arbeid, skriver Justisdepartementet om oppnevningen av Schjødt-partneren.

Den nye lederen for Gjenopptakelseskommisjonen har tidligere vært tingrettsdommer i Tønsberg og Stavanger, og konstituert lagdommer. Hun har også bakgrunn som skattejurist.

Jobben som leder for kommisjonen har et åremål på syv år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også