Legal-partner skal være med på granskingen av Baneheia-saken og Gjenopptakelseskommisjonen

Utvalget som ble oppnevnt fredag har en internasjonal sammensetning.
UTVALGSMEDLEM: Advokat Inger Marie Sunde er oppnevnt i utvalget som skal granske straffesaken mot Viggo Kristiansen og gjennomgå Gjenopptakelseskommisjonen. Her er hun avbildet i en annen sammenheng. | Foto: Kent Skibstad / NTB
UTVALGSMEDLEM: Advokat Inger Marie Sunde er oppnevnt i utvalget som skal granske straffesaken mot Viggo Kristiansen og gjennomgå Gjenopptakelseskommisjonen. Her er hun avbildet i en annen sammenheng. | Foto: Kent Skibstad / NTB

Advokat Inger Marie Sunde, som er partner og daglig leder i Advokatfirmaet Legal, er oppnevnt som medlem i utvalget som skal granske straffesaken mot Viggo Kristiansen i Baneheia-saken og foreta en gjennomgang av Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Det ble klart i statsråd fredag formiddag.

Utvalget som er satt ned av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) etter at Viggo Kristiansen til slutt ble frikjent for Baneheia-drapene, skal ledes av Jon Petter Rui. Han er professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen.

Justisministeren har hentet inn to utenlandske medlemmer til utvalget. Iren Mirmojtahedi er til daglig visestatsadvokat hos den danske riksadvokaten, mens Anders Nordgaard er kriminalteknisk ekspert ved det svenske Nationellt forensiskt centrum (NFC).

I tillegg til dem og advokat Sunde er lagdommer Susann Funderud Skogvang fra Hålogaland lagmannsrett, politioverbetjent Ingrid Tveit fra Kripos og filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen fra Universitet i Oslo oppnevnt som medlemmer utvalget som består av totalt syv personer.

Justisminister Mehl skal presentere utvalgets mandat under en pressekonferanse fredag ettermiddag kl. 13. Den kan strømmes her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også