Til sommeren gir han seg etter 48 år som advokat: – Nedtrappingen er i full gang

Slutten på en lang og innholdsrik karriere nærmer seg for Jan Erik Myrvold.
ERFAREN ADVOKAT: Jan Erik Myrvold fikk advokatbevilling i 1975. | Foto: Advokatene Myrvold & Gjølstad
ERFAREN ADVOKAT: Jan Erik Myrvold fikk advokatbevilling i 1975. | Foto: Advokatene Myrvold & Gjølstad

Den 74 år gamle veteranen har vært advokat på Kongsvinger siden oktober 1975. Til sommeren er det slutt. Da rydder Myrvold pulten og blir pensjonist.

Han husker ennå det første oppdraget han hadde som privatpraktiserende advokat, for en lokal bilforretning, forteller han i et intervju med Glåmdalen. Siden har han hatt mange og varierte oppdrag. Som fast forsvarer har han vært mye i retten, men de fleste oppdragene har handlet om sivile saker.

Advokaten har hatt fast eiendom, arv og skifte, arbeidsrett, kontraktsrett, forvaltningsrett og straffesaker som sine primære arbeidsområder.

– Jeg angrer egentlig ikke noe særlig på hvordan det juridiske livet mitt har utviklet seg. Kanskje med unntak av at jeg gjerne kunne ha fått med meg litt lengre dommererfaring. Det ville sikkert vært interessant, sier Myrvold, som var dommerfullmektig i tingretten i Kongsvinger i et drøyt år, til avisen.

Myrvold har alltid trivdes i retten, forteller han til avisen.

– Jeg er nok en type som liker spisse formuleringer, men uten å søke konflikter. Ikke noe er bedre enn om en tvist kan løses gjennom mekling, forhandlinger og samtaler – før den eventuelt havner i rettssalen, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også