Fikk advokatbevilling for over 40 år siden. Nå gir han seg: – Det er ikke alt man kan, eller bør, fakturere

Sønnen tar over firmaet, når Ole Tom Røed slutter som advokat.
Ole Tom Røed gir seg som advokat. | Foto: Advokatfirmaet Røed
Ole Tom Røed gir seg som advokat. | Foto: Advokatfirmaet Røed

Ole Tom Røed har hatt advokatbevilling i 42 år, og grunnla i 2001 Advokatfirmaet Røed i Holmestrand. Han har hatt over 6000 saker, og har vært fast forsvarer ved Vestfold tingrett og Agder lagmannsrettt i flere perioder.

Til våren er det imidlertid slutt. Da trer Røed inn i pensjonistenes rekker, skriver Jarlsberg Avis.

Om jobben som forsvarer, sier Røed følgende til avisen:

– Noen mennesker har hatt en skjebne som har vært ganske tøff, og det er ikke alt man kan, eller bør, fakturere. Så det blir jo en del gratisjobbing. Man kan jo delvis synes synd på og delvis bli glad i andre mennesker, og strekke seg i forhold til det. Det synes jeg er en naturlig del av det å leve, og det har vært selvsagt for meg.

Han understreker imidlertid at det er viktig å ikke bli for følelsesmessig engasjert i sakene, og at han legger fra seg jobben, når han er ferdig for dagen.

Når Ole Tom Røed gir seg som advokat, er det sønnen Øyvind Røed som får ansvaret for å drive firmaet videre. Øyvind Røed kom til advokatfirmaet i februar 2022, og har tidligere blant annet jobbet som dommerfullmektig i tingretten og som fylkesnemndsleder.

– Han kommer sikkert til å ringe pappa en gang i blant, og da kommer jeg til å hjelpe ham med ting, sier Ole Tom Røed til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også