Advokat ble sittende innelåst på besøksrom i fengsel: – Jeg banket i døra

Stian Mæland fikk et noe lengre opphold i Sem fengsel enn han hadde planlagt.
INNELÅST PÅ BESØKSROM: Advokat Stian Mæland (innfelt) var i januar innelåst på besøksrommet i Sem Fengsel i en time. | Foto: Terje Pedersen / NTB, Jon Olav Nesvold / NTB
INNELÅST PÅ BESØKSROM: Advokat Stian Mæland (innfelt) var i januar innelåst på besøksrommet i Sem Fengsel i en time. | Foto: Terje Pedersen / NTB, Jon Olav Nesvold / NTB

Har du hørt om advokaten som ble sittende innelåst på et besøksrom? 

Det er ikke begynnelsen på en dårlig vits, men en faktisk hendelse som fant sted i Sem fengsel i Vestfold i januar. Episoden er omtalt av Telemarksavisa.

Det var advokat Stian Mæland som i årets første måned var på besøk i Sem fengsel for å møte en klient. Da advokaten og klienten var ferdig med å gå gjennom mannens sak, trykket Mæland på ringeklokken for å bli låst ut av besøksrommet. Minuttene gikk, uten at en fengselsbetjent dukket opp.

– Jeg banket i døra, forteller advokaten til Telemarksavisa.

Uten resultat. Det hjalp heller ikke å åpne et vindu på besøksrommet og rope i retning rommet til vakten i fengselet. Én time gikk før forsvareren ble sluppet. Overfor lokalavisen omtaler han episoden som «helt komisk», og hevder det ikke er første gang han har blitt sittende fast i Sem fengsel.

Mæland, som er ansatt som advokat i Advokatfellesskapet Mette Y. Larsen & Co, er kritisk til kapasitet og bemanning i fengselet vest for Tønsberg.

Fengselsleder Runar Jenserud på Sem beklager hendelsen der Mæland ble sittende fast, men avviser at det har en sammenheng med bemanningen.

– Det har vært en teknisk feil på callinganlegget. Da han ringte på den, gikk ikke signalet til hovedvakta, forteller fengselslederen til Telemarksavisa.

Callinganlegget ble senere reparert, forteller Jenserud.

Han sier at ingen reagerte på at advokaten var lenge på besøksrommet, ettersom advokater bruker tid med klientene sine når de er på besøk.

– Hadde det gått lengre tid ville vi tatt en kontroll og hørt hvor lenge de skulle holde på, forklarer fengselsleder Jenserud til Telemarksavisa.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også