Tidligere Schjødt-leder Erling Ueland avviser at han brutt advokatetiske regler

Ifølge Dagens Næringsliv erkjenner Ueland i sitt tilsvar til Disiplinærnemnden at kompensasjon ble nevnt, men ifølge Ueland var det «en løs tanke over bordet».
AVVISER ANKLAGER: Schjødt-partner Erling Ueland (innfelt) avviser anklagene fra Jon Christian Syvertsen. | Foto: Stian Olsen/Schjødt
AVVISER ANKLAGER: Schjødt-partner Erling Ueland (innfelt) avviser anklagene fra Jon Christian Syvertsen. | Foto: Stian Olsen/Schjødt

I april ble det kjent at Jon Christian Syvertsen, leder i investeringsselskapet Klaveness Marine, har klaget tidligere managing partner i Schjødt, Erling Ueland, inn til Disiplinærnemnden. Klagen ble levert i midten av februar.

Ueland er anklaget for å ha tilbudt én million kroner til Syvertsen for å få normalisere forholdet mellom investeringsselskapet, som har boikottet Schjødt, og advokatfirmaet. Syvertsen hevder også at den daværende Schjødt-lederen tilbød Klaveness Marine ett gratis advokatoppdrag.

Nå har Ueland levert sitt tilsvar til klagen.

I tilsvaret, som Dagens Næringsliv refererer fra, avviser Ueland at han fremsatte et konkret pengetilbud under møtet på Skøyen i september.

«Det var bare en tanke over bordet», skriver Ueland, ifølge DN.

Ifølge Ueland skulle den omtalte kompensasjonen dekke deler av sakskostnadene etter at Syvertsen ble saksøkt av Schjødt-klient Spar Shipping i 2019. Denne saken vant Syvertsen. DN skriver at Syvertsen i klagen har opplyst at han ikke har noen ubetalte sakskostnader fra saken. 

«Jeg finner ellers grunn til å nevne at jeg ikke oppfatter at tanken om kompensasjon for udekkede sakskostnader gjaldt et fastsatt beløp, nettopp fordi tanken var en løs tanke over bordet», skriver Schjødt-partneren.

Ueland hevder at han tok forbehold om at en kompensasjon «måtte være lovlig og tåle dagens lys», og avviser at det er snakk om et utilbørlig tilbud.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også