Advokatfirmaet Hjort bistod i gransking av Ueland-anklager – investeringsselskap hevder oppdraget gikk ut på «å forsvare Schjødt og beskytte firmaets interesser»

Hjort-partnerne Svein Holden og Christian Hjort sier de fikk i oppdrag å foreta en objektiv gjennomgang og vurdering av anklagene mot Erling Ueland, skriver Dagens Næringsliv.
BISTOD: Partnerne Svein Holden og Christian Hjort bistod Schjødt i «Ueland-saken». | Foto: Heiko Junge og Vidar Ruud/NTB
BISTOD: Partnerne Svein Holden og Christian Hjort bistod Schjødt i «Ueland-saken». | Foto: Heiko Junge og Vidar Ruud/NTB

Dagens Næringsliv har den seneste tiden publisert en rekke artikler knyttet til at tidligere managing partner i Schjødt, Erling Ueland, er klaget inn til Disiplinærnemnden av leder i investeringsselskapet Klaveness Marine, Jon Christian Syvertsen. 

Bakgrunnen for klagen er at Ueland angivelig skal ha tilbudt én million kroner til Syvertsen for å få normalisere forholdet mellom investeringsselskapet, som har boikottet Schjødt, og advokatfirmaet. 

Syvertsen hevder også at den daværende Schjødt-lederen tilbød Klaveness Marine ett gratis advokatoppdrag. 

Schjødt har avvist anklagene.

I et tilsvar har Ueland bekreftet at det ble «luftet» en «kompensasjon» til Syvertsen i et møte i september i fjor. Advokaten avviser imidlertid korrupsjonsforsøk, og at han skal ha brutt advokatetiske regler.

Nå skriver Dagens Næringsliv at advokatfirmaet Hjort ved partnerne Svein Holden og Christian Hjort i fjor høst bistod Schjødt med å undersøke anklagene mot Ueland. Konklusjonen var at Ueland ikke hadde gjort noe galt i det aktuelle møtet.

«Vi ønsker ikke å kommentere saken utover å bekrefte at Advokatfirmaet Hjort v/Holden og undertegnede fikk i oppdrag å foreta en objektiv gjennomgang og vurdering av anklagene mot Ueland. I materialet inngikk en godkjent redegjørelse fra Syvertsen om hans syn på de faktiske forhold. Vår konklusjon var at det ikke var grunnlag for anklagene», skriver Christian Hjort til Dagens Næringsliv.

Styret i Klaveness Marine er ifølge avisen kritisk til at Schjødt brukte Hjort for å gjennomføre undersøkelsene. Klaveness Marine-styret mener det er bevisst at Schjødt ikke slapp til eksterne granskere i saken.

«De har ikke møtt Jon Syvertsen. Advokatenes oppdrag er formodentlig å forsvare Schjødt og beskytte firmaets interesser. En gjengivelse av deres rettslige konklusjoner har troverdighet deretter», skriver styret i et brev til Schjødt som Dagens Næringsliv har fått tilgang på. I samme brev skriver for øvrig Klaveness Marine at de oppfatter Schjødts faktumsbeskrivelse som «oppkonstruert».

Syvertsen selv ønsker ikke å kommentere brevet.

Partner og pressekontakt i Schjødt, Per M. Ristvedt, fastholder overfor avisen at det ikke ble sagt eller gjort noe ulovlig eller uetisk fra Uelands side på møtet.

«Vi ser at det også stilles spørsmål ved integriteten til Advokatfirmaet Hjort ved advokatene Svein Holden og Christian Hjort. Advokatene har hatt tilgang til alt relevant materiale, herunder Syvertsens signerte referat fra hans egen forklaring, og har basert sine vurderinger og konklusjoner på dette. Deres mandat har vært å gjøre en objektiv vurdering på selvstendig grunnlag», skriver Ristvedt til Dagens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også