Hun gikk fra advokatfirma til jobb i offentlig sektor: – Jeg ble sjokkert over hvor travelt de har det i kommunen

Silje Fagerhaug fant det hun lette etter da hun ble kommuneadvokat i Namsos.
KOMMUNEADVOKAT: Silje Fagerhaug (innfelt) jobber som kommuneadvokat i Namsos i Trøndelag. | Foto: Ned Alley (NTB) og Arbeiderpartiet
KOMMUNEADVOKAT: Silje Fagerhaug (innfelt) jobber som kommuneadvokat i Namsos i Trøndelag. | Foto: Ned Alley (NTB) og Arbeiderpartiet

Fagerhaug har nylig vært gjest i podkasten «Flink Pike» av Namdalsavisa.

Der forteller advokaten som nylig fylte 32 år blant annet om overgangen fra å jobbe i et privat advokatfirma til å bli advokat i Namsos kommune i fjor.

– Det var overraskende lite forskjell. Jeg ble litt sjokkert, forteller Fagerhaug.

Hun har tidligere jobbet i Bjerkan Stav i både Trondheim og Namsos.

– Jeg ble også sjokkert over hvor travelt de har det i kommunen. Du har mange av de samme arbeidsoppgavene, men bare én kunde – forskjellige folk som jobber andre steder i kommunen. Dem er det mange av, sier hun.

– Det som er litt forskjellig, er at en driver mer med opplæring og kurs i kommunen, og driver med litt mer utviklingsarbeid. Det var noe av det jeg håpet på. Det kan bli mye produksjon i et advokatfirma, sier Fagerhaug.

32-åringen er, tillegg til advokat, også småbarnsmor og leder for Namsos Ap. Hun er ikke bekymret for at det skal overmanne henne.

– Blir det for mye, evner jeg å prioritere. Jeg føler meg ikke i nærheten av å gå på en smell, sier den engasjerte advokaten i podkastepisoden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også