Advokat flytter til Sveits

Morten Rieck Wie, som er utdannet jurist og tidligere jobbet i et advokatfirma i Oslo, har flyttet til Sveits. 
Det er til byen Stans (avbildet i bakgrunnen), like utenfor Luzern, som advokaten har flyttet. | Foto: NTB/AP Photo/Keystone, Urs Flueeler
Det er til byen Stans (avbildet i bakgrunnen), like utenfor Luzern, som advokaten har flyttet. | Foto: NTB/AP Photo/Keystone, Urs Flueeler

Det skriver Finansavisen

Ifølge avisen hadde Wie 67,9 millioner i inntekt og 263 millioner i formue i 2021 da han utvandret til Tyskland, men han meldte flytting til Sveits, nærmere bestemt byen Stans utenfor Luzern, i forrige måned.

Wie har ikke ønsket å kommentere flyttingen. Han ønsker heller ikke å kommentere hvordan formuen er bygget opp.

Avisen skriver videre at Wie tidligere har forsøkt seg som megler. Han skal senere ha etablert aksjeselskapet Nordisk Investor. Han står også registrert med virksomhet innen juridiske tjenester.

Flere pengesterke nordmenn har flyttet til Sveits både i fjor og i år. Det har skapt høy aktivitet for skatteadvokatene i Norge.

– Jeg har aldri hatt så stor pågang noensinne. Det er en kombinasjon av den polariserende tonen, skatteskjerpelsene som har funnet sted og frykten for at det kan bli enda mer, uttalte Wiersholm-partner Bettina Banoun til Finansavisen i november i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også