Anklager advokat-eid hotellselskap for å drive med lønnstyveri

Tre tidligere ansatte venter på nær 200.000 kroner i lønn og feriepenger fra Gondolin Hotels & Resorts, som er heleid av Gondolin Group, hvor advokat Erlend Follegg kontrollerer samtlige aksjer.
RETTENS VEI: Ifølge NRK venter en av de ansatte på at Oslo tingrett skal behandle et krav knyttet til lønn og feriepenger. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch
RETTENS VEI: Ifølge NRK venter en av de ansatte på at Oslo tingrett skal behandle et krav knyttet til lønn og feriepenger. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch

Det skriver NRK.

Organisasjonsarbeider Roger Sollie i Fellesforbundet beskriver overfor statskanalen de manglende utbetalingene fra Gondolin Hotels & Resorts som lønnstyveri.

– Jeg vil si at dette kan falle inn under den kategorien. Det er å anse som lønnstyveri når man med forsett ikke utbetaler lønn og feriepenger som arbeidstaker har rett på, sier Sollie.

Ifølge Sollie er lønnsbetingelsene til de tidligere ansatte over den nedre tariffgrensen, men han legger samtidig til:

– Når man har lønnsbetingelser som bevisst ikke overholdes, er det på en måte sosial dumping.

Daglig leder Runar Menøy i Gondolin Hotels & Resorts sier til NRK at han ikke er enig med Sollie, og presiserer at all lønn er innberettet/rapportert.

– Det finnes ikke grunnlag for påstander om «lønnstyveri» eller «sosial dumping» da dette selvsagt ikke er gjort «utilbørlig» og «med forsett» om en «uberettiget vinning», men har kommet som et resultat av dårlig likviditet, skriver han i en e-post.

Han kaller situasjonen som har oppstått for «sterkt beklagelig», og understreker at selskapet gjør alt de kan for å rydde opp.

Erlend Follegg, som er styreleder i Gondolin Hotels & Resorts, har ikke uttalt seg om saken. Follegg har tidligere blant annet vært advokat i PwC og Wikborg Rein.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også