New York-firma innfører møteplikt: – Vi har sett at det er mange fordeler ved at folk er til stede på kontoret regelmessig

Advokatene ved de amerikanske kontorene til Weil, Gotshal & Manges må fra 5. september være til stede på kontoret fire dager i uken, fra mandag til torsdag.
FIRE DAGER: Advokatene i Weil, Gotshal & Manges må møte på kontoret fra mandag til torsdag. | Foto: Julia Nikhinson / AP Photo
FIRE DAGER: Advokatene i Weil, Gotshal & Manges må møte på kontoret fra mandag til torsdag. | Foto: Julia Nikhinson / AP Photo

Det skriver Reuters, som har lest en melding fra firmaet til de ansatte.

«Det siste året har vi sett at det er mange fordeler ved at folk er til stede på kontoret regelmessig, og forutsigbarheten det gir at alle er til stede på de samme dagene», skriver advokatfirmaet i meldingen til sine 1100 ansatte.

Advokatene vil kunne disponere fredager som de selv ønsker, og får i tillegg tolv dager i året som de kan bruke på hjemmekontor, heter det i meldingen.

Tidligere i sommer kunngjorde to andre firmaer med hovedkontor i New York – Davis Polk & Wardwell og Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom – at de vil kreve at advokatene er til stede på kontoret fra mandag til torsdag.

Davis Pol & Wardwell begrunnet kravet med at firmaet ønsker å sørge for at de ansatte får «opplæring, veiledning og muligheter til å bygge nettverk» som det er vanskelig å tilby i tilsvarende grad når en jobber hjemmefra.

Andre advokatfirmaer tilbyr fortsatt de ansatte en stor grad av fleksibilitet. Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, som har sitt hovedkontor i Los Angeles i California, lar sine advokater i USA jobbet fra hvor som helst i landet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også