Ser en oppblomstring av hackere som tilbyr dataangrep mot advokatfirmaer

Hackerne angriper blant annet med den hensikt å stjele informasjon som en tredjepart kan benytte i handler eller juridiske tvister, ifølge en ny rapport.
UTSATT: Advokatfirmaer er populære mål for hackere, ifølge britisk cybersenter. | Foto: Thomas Winje Øijord / NTB
UTSATT: Advokatfirmaer er populære mål for hackere, ifølge britisk cybersenter. | Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Det er Storbritannias National Cyber Security Centre (NCSC) som har kartlagt utviklingen i dataangrep mot den juridiske sektoren i landet.

I «Cyber Threat Report: UK Legal Sector» skriver senteret at det har observert en oppblomstring av hackere som tilbyr seg å utføre dataangrep mot den juridiske sektoren på vegne av en tredjepart. Hensikten med angrepet vil ofte være «å få tak i informasjon som gir et overtak i forhandlinger eller juridiske tvister», heter det i den 24 sider lange rapporten fra NCSC.

Informasjonen og klientmidlene som advokatfirmaer håndterer, er altså noe av det som gjør dem til populære mål for dataangrep, ifølge rapporten.

Ifølge The Solicitors Regulation Authority (SRA) var det 18 britiske advokatfirmaer som ble angrepet med løsepengevirus i 2021.

«Cyberkriminalitet som tjeneste er blitt så populært at konkurranse mellom ulike aktører er med på å presse prisene ned», skriver NCSC i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også