Erling Ueland irettesettes av Disiplinærnemnden

Schjødt-partneren etterforskes for tiden av Økokrim.
IRETTESATT: Erling Ueland er irettesatt av Disiplinærnemnden. | Foto: Stian Olsen/Schjødt
IRETTESATT: Erling Ueland er irettesatt av Disiplinærnemnden. | Foto: Stian Olsen/Schjødt

Saken er oppdatert kl. 11:00 med kommentar fra Ueland og Schjødt.

Disiplinærnemnden har konkludert med at tidligere managing partner i Schjødt, Erling Ueland, har brutt de advokatetiske reglene. Han meddeles irettesettelse, skriver Dagens Næringsliv

Det var Klaveness Marine-sjef Jon Christian Syvertsen som klaget Ueland inn til Disiplinærnemnden. Ueland er anklaget for å ha tilbudt én million kroner til Syvertsen under et møte i september i fjor, for å få normalisert forholdet mellom investeringsselskapet, som har boikottet Schjødt, og advokatfirmaet.

Både Schjødt og Ueland har avvist anklagen.

I avgjørelsen skriver nemnden at «partene synes å være enige om at det på slutten av møtet ble tematisert en økonomisk kompensasjon til klager, og at det var advokaten som uttrykte dette». Nemnden mener videre at Ueland har vært «for vag og utydelig med hva som skulle vært formålet med kompensasjonen og rammene for en slik eventuell kompensasjon».

– Jeg konstaterer at Disiplinærnemnden legger til grunn at mine uttalelser i møtet skapte en uklar situasjon og at det ikke er tilstrekkelig at jeg understreket at en eventuell løsning måtte være lovlig og tåle dagens lys. Jeg tar irettesettelsen til meg. Mine hensikter har vært de beste, sier Ueland i en kommentar til nemndens avgjørelse.

– Partene har hatt ulike syn på Erling Uelands hensikter i møtet. Disiplinærnemnden har slik vi leser avgjørelsen ikke tatt stilling til dette, men meddelt en irettesettelse med henvisning til at Ueland har vært vag og utydelig og dermed skapt en uklar situasjon. Vi avventer nå utfallet av Økokrims etterforskning og vil deretter foreta en samlet vurdering. Ueland vil fortsette i permisjon inntil videre, sier Schjødt i en uttalelse formidlet av presseansvarlig partner Per M. Ristvedt.

Økokrim åpnet etterforskning mot Ueland i juni.

Økokrim har for øvrig tidligere aldri hatt noen sak om korrupsjon mot en advokat. I slutten av forrige måned fikk AdvokatWatch en statusoppdatering fra Økokrim om etterforskningen.

– Økokrim er i gang med etterforskingen og har blant annet foretatt en del avhør, uttalte førstestatsadvokat Trude Stanghelle, som er påtaleansvarlig i saken.

– Vi kan ikke gi et eksakt tidspunkt for påtaleavgjørelse, men saken er relativt oversiktlig og vi forventer å bli ferdig dette halvåret, la hun til.

Erling Ueland er for tiden i permisjon fra jobben som advokat i Schjødt, for å bistå Økokrim-etterforskningen inntil avgjørelse i saken foreligger, har advokatfirmaet tidligere opplyst.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også