Advokat byttet jobb på grunn av habilitet: – Uansett taushetsplikt er jeg pliktig som folkevalgt til å vurdere om det er forhold som kan gjøre meg inhabil

Etter å ha blitt valgt som leder for kontrollutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune måtte Fredric Holen Bjørdal skifte jobb. Han sier nå at han vil være «pinlig nøyaktig» på habilitetsvurderinger. 
LEDERROLLE; Senioradvokat og tidligere stortingsrepresentant, Fredric Holen Bjørdal, mener folk må stole på at han vurderer sin habilitet i alle saker. | Foto: Øverbø Gjørtz
LEDERROLLE; Senioradvokat og tidligere stortingsrepresentant, Fredric Holen Bjørdal, mener folk må stole på at han vurderer sin habilitet i alle saker. | Foto: Øverbø Gjørtz

Fredric Holen Bjørdal måtte tidligere denne måneden forlate advokatjobben i Øverbø Gjørtz på grunn av habilitet, da han skulle bli ny leder for kontrollutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Han forteller nå til Sunnmørsposten at det ut fra de oppdragene han hadde i Øverbø Gjørtz ble helt umulig for han å påta seg vervet som leder av kontrollutvalget. Han ville vært inhabil i en rekke saker, og valgte derfor å skifte arbeidsgiver. 

I forrige uke ble det kjent at Bjørdal nå hadde fått ny jobb som senioradvokat i Kvale. Han forteller til avisen at han har plikt til å vurdere sin egen habilitet i alle saker og at folk må stole på at han gjør det. 

– Uansett taushetsplikt er jeg pliktig som folkevalgt til å vurdere om det er forhold som kan gjøre meg inhabil. Dette vil jeg være pinlig nøyaktig på, selvsagt også dersom inhabilitet og interessekonflikt oppstår på grunn av advokatjobben. Også advokater må kunne ta på seg folkevalgte verv, og dette har vi habilitetsregler for å håndtere, sier Bjørdal.

Videre mener Bjørdal at det er langt mindre sannsynlig at han vil havne i habilitetsproblemer i Kvale, sammenlignet med Øverbø Gjørtz. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også