Tilsynsrådet politianmeldte Per Danielsen. Nå er saken henlagt

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet anmeldte Per Danielsen for en rekke forhold. Nå er saken mot Danielsen henlagt på bevisets stilling. 
HENLAGT: Politianmeldelsen mot Per Danielsen, her avbildet under hovedforhandlingen i saken mellom ham og Advokatbevillingsnemnden tidligere i år, er henlagt. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch
HENLAGT: Politianmeldelsen mot Per Danielsen, her avbildet under hovedforhandlingen i saken mellom ham og Advokatbevillingsnemnden tidligere i år, er henlagt. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch

Det skriver Dagens Næringsliv.

Tilsynsrådet hadde anmeldt Danielsen for underslag, grovt bedrageri, medvirkning til hvitvasking/heleri og grove regnskapsovertredelser.

I anmeldelsen pekte Tilsynsrådet også på Danielsens sønn, Håkon Mathias Sterling Danielsen, og tidligere Danielsen-medhjelper Lars Eirik Mørk. 

Tilsynsrådet mente Håkon Mathias Sterling Danielsen hadde medvirket til flere av de påstått ulovlige forholdene, og at Mørk hadde drevet ulovlig rettshjelp-/advokatvirksomhet i et samarbeid med Per Danielsen. 

Disse forholdene er henlagt «fordi det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold», skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet påklaget henleggelsen, men Oslo Statsadvokatembeter har ikke funnet grunn til å omgjøre beslutningen. 

– Begge henleggelser var som forventet, og nå kan ikke Tilsynsrådet klage mer. De har tapt fullstendig, skriver Per Danielsen til Dagens Næringsliv.

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt, ønsker ikke å kommentere uttalelsen Danielsen har gitt til avisen, men sier:

– Det vi gjorde var å gjennomgå dokumentasjonen som var innhentet. Vi så selvfølgelig også på den sivilrettslige dommen før henleggelsen var endelig.

I juni tapte Per Danielsen mot Advokatbevillingsnemnden i Oslo tingrett. Han har anket til Borgarting lagmannsrett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også