Forsvarsadvokat gir artist æren for tilfang av en type saker: – Det er ikke mange som har hatt så mange av disse som jeg

Jørgen Riple kan takke en artist for økt oppdragstilfang på et område.
FORSVARER: Jørgen Riple avbildet under et fengslingsmøte i retten i 2019. | Foto: Marit Hommedal / NTB
FORSVARER: Jørgen Riple avbildet under et fengslingsmøte i retten i 2019. | Foto: Marit Hommedal / NTB

Forsvarsadvokat Jørgen Riple driver egen virksomhet i kontorfellesskapet Advokathuset Bergen. I et større portrettintervju i Bergens Tidende forteller en av de mest profilerte advokatene i vestlandshovedstaden om drivkraften bak jobben.

– Noe så egoistisk som at jeg vil ha det gøy. Jeg skal ikke gjøre meg edel og si at drivkraften min er å hjelpe alle andre. Det er kjekt hvis jeg kan hjelpe folk, men først og fremst er jobben artig og utfordrende, sier han.

En av Riples mest kjente klienter er Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som rapperen Kamelen. Advokaten bistod Kamelen da rapperen rømte fra politiet i 2015. Kamelen spilte også inn låten «Si ingenting», hvor Riple nevnes, mens han var på rømmen i flere måneder. Om klientforholdet til Kamelen, sier Riple:

– Jeg har fått en ekstra troverdighet overfor unge. Det er ikke mange som har hatt så mange barnevernssaker som jeg. En god del av disse skyldes Kamelen.

Kamelen mistet nylig førerkortet. Riple sier til avisen at han har fått beskjed fra sin klient om å ikke kommentere denne saken.

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også