Thommessen-partner Siri Teigum er valgt til ny leder i Advokatforeningen

Mens Wikborg Rein-partner Kaare Andreas Shetelig blir ny nestleder.
VALGT: Siri Teigum er valgt til ny leder i Advokatforeningen. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch
VALGT: Siri Teigum er valgt til ny leder i Advokatforeningen. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch

Valget fant sted under årsmøtet i representantskapet i Advokatforeningen. 62-åringen var ikke selv til stede på Oslo Kongressenter da hun ble valgt.

Hun blir Advokatforeningens tredje kvinnelige leder. Bjørg Ven og Berit Reiss-Andersen har tidligere innehatt vervet. Det er Jon Wessel-Aas som nå gir fra seg lederrollen etter å ha ledet Advokatforeningen de siste fire årene.

Valget var i tråd med valgkomiteens enstemmige innstilling.

Teigum er oppvokst i Årdal i Sogn og kom til Oslo da hun skulle studere.

Hun ble partner i Thommessen i 1996. Hun leder i dag advokatfirmaets arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, herunder også statsstøtterett og anskaffelsesrett. For tre år siden fikk den erfarne advokaten møterett.

Teigum har tidligere jobbet som førstekonsulent for Justisdepartementet og som juridisk sekretær for EFTA-sekretariatet. Hun har ført ulike typer EØS- og konkurransesaker i EFTA-domstolen, EF-domstolen og norske domstoler.

Den nye nestlederen i Advokatforeningen, Kaare Andreas Shetelig, leder Wikborg Reins virksomhetsgruppe for industri, tvisteløsning og offentlig virksomhet. Han har vært partner i firmaet siden 2010 og har møterett.

– Har håndtert komplekse interessemotsetninger

Det er Rekve Pleym-partner og tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort som har ledet valgkomiteen. Under torsdagens møte redegjorde han for hvorfor valgkomiteen mener Teigum er den beste lederkandidaten.

– Valgkomiteen mener at Teigums erfaring fra håndtering av komplekse interessemotsetninger, ofte i relasjon til offentlige og politiske myndigheter, gjør henne godt egnet til å representere en forening med medlemmer med til dels ulike individuelle hovedanliggender, leste Hjort fra innstilingen.

REDEGJORDE: Jens Johan Hjort, som har ledet valgkomiteen. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch
REDEGJORDE: Jens Johan Hjort, som har ledet valgkomiteen. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch

Komiteen har blant annet vektlagt utvist samfunnsengasjement og evne til å vekke tillit. Tilhørighet til et av de store advokatfirmaene ville også være å foretrekke, har komiteen kommet frem til. Det er 20 år siden sist lederen av Advokatforeningen kom fra et av de største forretningsadvokatfirmaene.

Samtidig erkjenner valgkomiteen at spennet i standen er stort.

Teigum er særlig opptatt av advokaters rammevilkår og arbeidet for økt rettssikkerhet, sa Hjort fra talerstolen. Teigum er fast bestemt på å videreføre det pågående arbeidet for å heve rettshjelpssatsen. At hennes hovedvirke ikke er knyttet til oppdrag basert på satsen, og at hun dermed selv ikke er avhengig av den, er ikke til hinder for at hun kan lede kampen, mener valgkomiteen. Tvert imot vil hun ha vel så stor troverdighet, mener den.

Fem nye hovedstyremedlemmer

På torsdagens møte i representantskapet ble det også valgt inn fem nye medlemmer i hovedstyret: Mette Yvonne Larsen (Oslo krets), Audun Moen (Oslo krets), Stian Trones Bråstein (Sør-Rogaland krets), Kristin Hammervik (Helgeland og Salten krets) og Ingelin Morken Gundersen (Vestland krets).

Hammervik ble foreslått i siste liten av styret i Forsvarergruppen.

Det nye Arbeidsutvalget består av Teigum, Shetelig og Else-Marie Merckoll. Sistnevnte er partner i Langseth Advokatfirma.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også