Ønsker helst at Advokatforeningens nye leder skal komme fra en av de fem store i bransjen. Nå er Siri Teigum innstilt til vervet

Valgkomiteen ønsker Thommessen-partner Siri Teigum som ny leder av Advokatforeningen, skriver Advokatbladet.
ØNSKET: Partner i Thommessen, Siri Teigum, er ønsket som ny leder av Advokatforeningen. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch
ØNSKET: Partner i Thommessen, Siri Teigum, er ønsket som ny leder av Advokatforeningen. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch

I slutten av mai velges ny leder i Advokatforeningen. Dermed takker Glittertind-partner Jon Wessel-Aas av, fire år etter at han tok på seg vervet.

Nå bekrefter valgkomiteens leder, Jens Johan Hjort, overfor Advokatbladet at Thommessen-partner Siri Teigum er innstilt som ny leder av Advokatforeningen. 

Ifølge Hjort har tilhørighet til en av de fem store i bransjen vært ett av kriteriene i prosessen med å finne den nye hovedstyrelederen.

– Det har vært fokus på at en forretningsadvokat fra et av de store firmaene ikke har legitimitet og troverdighet i den pågående aksjonen. Der tenker jeg tvert om. Hvis vi får en frontkjemper som Siri Teigum, som ikke selv lever av satsen, men går helhjertet inn for å øke den, så vil hun faktisk ha enda større troverdighet enn andre, sier Hjort til nettstedet.

Teigum ble partner i Thommmessen i 1996. Hun leder leder advokatfirmaets arbeid med EU/EØS- og konkurranserett, herunder også statstøtterett og anskaffelsesrett.

Når Teigum eventuelt tiltrer, blir hun den tredje kvinnelige lederen av foreningen, skriver Advokatbladet. Bjørg Ven og Berit Reiss-Andersen har tidligere bekledd vervet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også