Onsdag startet rettssaken mot eks-advokat som er tiltalt for underslag og bedragerier for nærmere 130 mill.

Saken mot eks-advokat Halstein Sjølie, som er tiltalt for grove underslag og grove bedragerier, startet onsdag i Oslo tingrett.
Utenfor Oslo tingrett. | Foto: Terje Pedersen/NTB
Utenfor Oslo tingrett. | Foto: Terje Pedersen/NTB

I mars tok statsadvokaten og Økokrim ut tiltale mot den tidligere advokaten Halstein Sjølie fra Moss. Ifølge tiltalebeslutningen skal Sjølie i perioden desember 2012 til september 2019 blant annet ha brukt minst 92,1 millioner kroner tilhørende 25 klienter til egne formål.

"Advokaten skal blant annet ha overført pengene urettmessig til sin egen driftskonto ved at han utarbeidet fiktive fakturaer og forfalsket klientkontoutskrifter. Den uriktige bokføringen ble gjort for å dekke over de pågående underslagene av klientene", skrev Økokrim i en pressemelding i forbindelse med saken.

Sjølie er også tiltalt for å ha svindlet til seg 33 millioner kroner. Ifølge tiltalten la han frem uriktige opplysninger overfor Nordea om egen inntekts- og formuessituasjon, samt ga uriktige opplysninger om verdien på flere panteobjekter, som ble tilbudt som sikkerhet i lånesøknaden til Nordea. Banken innvilget i etterkant to lån på til sammen 21,5 millioner kroner.

Sjølie-saken sprakk i media november 2019.

Saken i Oslo tingrett går som tilståelsessak. Det er satt av to dager til behandling av saken.

– Min klient har lagt seg flat og erkjent straffskyld etter tiltalen. Han ønsker å bli ferdig med saken, og er opptatt av å få en riktig straff, sier Sjølies forsvarer Vegard Aaløkken til Rett24.

Kommuner har valgt ulovlige meddommere – domstolene venter ankesaker

– Man skal dømmes av sine likemenn, ikke av et eldreråd 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også