Sorenskriver positiv til sammenslått domstol: – Alle blir godt kjent med påtale og advokater

26. april ble Salten tingrett i Bodø og Lofoten tingrett i Svolvær sammenslått til én tingrett: Salten og Lofoten tingrett. Litt over fem måneder etter sammenslåingen, mener sorenskriver Ingrid Johanne Lillevik at det har fungert godt.
Salten og Lofoten tingrett. | Foto: Salten og Lofoten tingrett
Salten og Lofoten tingrett. | Foto: Salten og Lofoten tingrett

I en pressemelding skriver hun at straffesaker og tvister nå fordeles til behandling blant saksbehandlerne på tvers av rettsstedene Bodø og Svolvær, og behandles av en dommer fra en av disse stedene, der saken hører hjemme.

«Denne fordelingen gir oss fleksibilitet og jevnere arbeidsfordeling samtidig som alle blir godt kjent med aktører (påtale og advokater) både i Bodø og Svolvær. Vi kan utnytte kompetanse og kapasitet på tvers av rettsstedene til beste for våre brukere», skriver Lillevik i pressemeldingen.

Lillevik leder den sammenslåtte tingretten, med kontorsted i Bodø. Tingretten har totalt 22,5 stillinger. Seks av disse er faste dommerstillinger, og fem er dommerfullmektigstillinger.

Lillevik mener det er viktig for ansatte og publikum å ha den tryggheten, at Stortinget har vedtatt at bemanningen på de mindre rettsstedene, både på dommer- og saksbehandlersiden, skal opprettholdes.

«Alt i alt er det min vurdering at sammenslåingen gir en mer brukervennlig domstol, med bedre ressursutnytting og raskere saksbehandling», skriver hun.

I den nye domstolsreformen ble antall tingretter redusert fra 60 til 23. Jenny Klinge (Sp), som er første nestleder i justiskomiteen på Stortinget, har lovt at domstolsreformen vil bli reversert når partiet kommer i regjering.

– Vi ønsker å opprettholde en mangfoldig domstolsstruktur, som vi mener vil gi det beste grunnlaget for å opprettholde advokatmiljø rundt om i hele landet. For både advokatselskaper og enkeltstående advokater er det en stor fordel at domstolene er spredt rundt i Distrikts-Norge, og ikke bare i de store byene, har Klinge tidligere uttalt til AdvokatWatch.

Senterpartiet-profil: – Vi har fått klare tilbakemeldinger fra advokater om at det er bra vi har stått på i denne saken 

Hill & Co har mistet to partnere på kort tid: – Helt uproblematisk

Ny advokatfullmektig i Grafill: – Her får jeg brukt hele min juridiske kompetanse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også