Kun tre søkere til to forskjellige embeter

De tre søkerne til de to embetene er alle interne søkere.
Gulating lagmannsrett fikk kun inn én søknad til embetet som lagmann med avdelingslederansvar, viser søkerlisten. | Foto: Marit Hommedal / NTB
Gulating lagmannsrett fikk kun inn én søknad til embetet som lagmann med avdelingslederansvar, viser søkerlisten. | Foto: Marit Hommedal / NTB

Til embetet som lagmann med avdelingslederansvar ved Gulating lagmannsrett er det kun én søker, Roar Klausen, går det fram av søkerlisten som Innstillingsrådet for dommere har publisert.

Klausen har bakgrunn fra Norsk Hydro, Thommessen og Sands. 49-åringen har også vært dommerfullmektig og konstituert tingrettsdommer. Siden 2016 har Klausen jobbet i Gulating lagmannsrett som lagdommer, og senere som lagmann.

Hålogaland lagmannsrett har mottatt to søknader til stillingen som lagmann, viser søkerlisten. Også begge disse er interne søkere.

Henriette Nazarian har siden 2016 jobbet som lagdommer ved Hålogaland lagmannsrett. Tidligere har hun i to omganger vært konstituert lagdommer, og hatt flere roller ved det juridiske fakultetet ved Universitetet i Tromsø. 49-åringen har også fire år som senioradvokat i Sands, da Steenstrup Stordrange, bak seg.

Den andre som har søkt på stillingen som lagdommer ved Hålogaland lagmannsrett er Nils Asbjørn Engstad.

63-åringen har siden 2014 sittet som lagdommer. Han har tidligere jobbet i Utenriksdepartementet, Justisdepartementet og Norsk Polarinstitutt. Han har også bakgrunn fra private advokatfirmaer, med ett år som fullmektig hos Thommessen, og fire år som fullmektig, advokat og partner i Seljevoll, Hamnes og Engstad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også