Klomsæt raser etter brev fra retten: – Det er skammelig, krenkende og useriøst

Borgarting lagmannsrett mener Sigurd Klomsæt og Arvid Sjødin ikke har dokumentert tapt arbeidsfortjeneste som følge av arbeidet med Baneheia-saken.
LITE FORNØYD: Advokat Sigurd Klomsæt vil ha et møte med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i anledning saken. | Foto: Jan Kåre Ness/NTB
LITE FORNØYD: Advokat Sigurd Klomsæt vil ha et møte med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i anledning saken. | Foto: Jan Kåre Ness/NTB

I midten av desember ble Viggo Kristiansen frifunnet av Borgarting lagmannsrett for drapene og overgrepene i Baneheia. I etterkant sendte en rekke personer inn krav for arbeidet med Baneheia-saken, inkludert advokatene Sigurd Komsæt og Arvid Sjødin, til Borgarting lagmannsrett.

Klomsæt krevde betaling for 5500 timer i perioden 2008-2012, mens Sjødin sitt krav var på nær 1,9 millioner kroner (inkludert moms) for jobb i perioden 2010-2015.

Nå har TV2 fått innsyn i svarene fra lagmannsretten. I brevet til Klomsæt og Sjødin vises det til at advokatene har vært i full jobb mens de har jobbet med saken.

Retten mener advokat-duoen ikke har dokumentert tapt arbeidsfortjeneste i sine krav, og at det derfor ikke er hjemmel for noen utbetaling. Det får Klomsæt til å reagere sterkt.

– Det er skammelig, krenkende og useriøst, sier han.

Overfor nettstedet varsler advokaten at han vil ha et møte med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i anledning saken.

Sjødin på sin side sier han tar tilbakemeldingen fra Borgarting lagmannsrett med stor ro. Han er imidlertid ikke imponert over systemet, forteller han. Advokaten synes det er et paradoks at de som har sørget for rettferdighet ikke skal få kompensasjon.

Innen 20. februar må advokatene enten dokumentere tapt arbeidsfortjeneste, eller gi sine kommentarer på rettens vurderinger av kravene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også