Dette krever Klomsæt og Sjødin for arbeidet med Baneheia-saken

Borgarting lagmannsrett har offentliggjort timelistene til Sigurd Klomsæt og Arvid Sjødin etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen.
KRAV: Sigurd Klomsæt og Arvid Sjødin har levert timelister til Borgarting lagmannsrett, med krav om betaling for arbeidet med Baneheia-saken. | Foto: Terje Pedersen og Lise Åserud/NTB
KRAV: Sigurd Klomsæt og Arvid Sjødin har levert timelister til Borgarting lagmannsrett, med krav om betaling for arbeidet med Baneheia-saken. | Foto: Terje Pedersen og Lise Åserud/NTB

AdvokatWatch var til stede da Viggo Kristiansen i midten av desember ble frifunnet av Borgarting lagmannsrett for drapene og overgrepene i Baneheia.

Torsdag fikk Fædrelandsvennen, Nettavisen og TV2 innsyn i en oversikt fra Borgarting lagmannsrett, som viser hva aktørene som har arbeidet med Baneheia-saken krever for jobben. 

Arvid Sjødin krever nærmere 1,9 millioner kroner (inkludert moms) for jobb i perioden 2010-2015. Advokaten har tidligere fått utbetalt 1,2 millioner kroner av Gjenopptakelseskommisjonen, noe han mente var for lavt.

Etter gjenåpningen av saken til Viggo Kristiansen i 2021, har Sjødin krevd ytterligere 800.000 kroner, som han har fått delvis utbetalt, skriver Nettavisen.

Sigurd Klomsæt krever betaling for 5500 timer i perioden 2008-2012. Han har ikke oppgitt totalbeløp. Han har i tillegg krevd 684.000 kroner for bistanden han ga til Viggo Kristiansen i en sak mot staten i Oslo tingrett i 2011.

Ifølge oversikten opplyser Klomsæt også at han har vært advokat for Kristiansen sammen med Sjødin fra september 2014 til juni 2016.

– Alle som leser avgjørelsen om gjenåpning og den frifinnende dommen kan selv se hvem som har gjort hva til hvilken tid i denne saken. Nå er alle enige om at saken skulle vært gjenåpnet i 2010, sier Klomsæt til Fædrelandsvennen, når avisen ber om en kommentar til saken.

– Jeg har bedt om betaling for det jeg ikke fikk av kommisjonen, sier Sjødin til samme avis.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også