Kim Ellertsen reagerer på avgjørelse om å redusere antallet bistandsadvokater i overgrepssak fra åtte til to: – Underlig

Elden-partneren frykter mindre oppfølgning av den enkelte fornærmede.
VURDERER Å ANKE: Elden-partner Kim Ellertsen. | Foto: Ole-Berg Rusten / NTB
VURDERER Å ANKE: Elden-partner Kim Ellertsen. | Foto: Ole-Berg Rusten / NTB

Ellertsen har representert en av de fornærmede kvinnene i saken hvor en tidligere kommuneoverlege i Frosta er siktet for blant annet 34 voldtekter. 

Den tidligere kommuneoverlegen nekter straffskyld. 

Omtrent 200 kvinner har status som fornærmet. Etter det Trønder-Avisa kjenner til, har det så langt vært åtte bistandsadvokater inne i saken. 

I forrige uke ble det klart at Trøndelag tingrett har besluttet at de to advokatene Tove Røddesnes og Ingunn Kjeldstad skal være felles bistandsadvokat for de fornærmede, skriver Trønder-Avisa.

Ellertsen reagerer på denne avgjørelsen.

– Det er lett å skjønne at man ikke kan ha 45 bistandsadvokater, men saken er ennå ikke berammet – og tiltalespørsmålet er heller ikke avgjort. At samordningen skjer før omfanget av saken er klart er også underlig. Jeg tenker at når tiltalen er klar, ser retten omfanget – det gjør den ikke nå. Det er eksempelvis ikke avklart om de som har oppnevnt bistandsadvokat nå faktisk blir med i saken om og når den skal for retten, sier han til avisen.

Advokaten presiserer at han forstår at retten i utgangspunktet anser det som hensiktsmessig med samlende bistandsadvokater, men han mener likevel at det ville vært en bedre løsning om de fornærmede som nå får oppnevnt bistandsadvokat må velge en av dem som allerede er oppnevnt.

Elden-partneren opplyser til Trønder-Avisa at han i samråd med sin klient vurderer å anke beslutningen, men at en endelig avgjørelse ikke er tatt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også