En tidligere advokat er dømt for grovt underslag fra pleietrengende kvinne

Den tidligere advokaten er dømt til fengsel i to år og ni måneder for grovt underslag av drøyt 7,5 millioner kroner. En tidligere sykepleier er også dømt.
DØMT: Den tidligere advokaten er dømt til fengsel i to år og ni måneder. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
DØMT: Den tidligere advokaten er dømt til fengsel i to år og ni måneder. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

To personer er dømt for grovt underslag og medvirkning til grovt underslag fra en pleietrengende kvinne i 90-årene, opplyser Økokrim i en melding.

Den tidligere advokaten er dømt for å ha overført 5,4 millioner kroner til den tidligere sykepleieren og i overkant av 2 millioner kroner til seg selv. 

Den tidligere sykepleieren er dømt for å ha medvirket til overføring av pengene til seg selv og for å ha brukt fornærmedes bankkort for i overkant av 100.000 kroner på varer til seg selv. Begge er idømt inndragning.

Økokrim omtaler saken som prinsipielt viktig fordi de domfelte har brutt den særlige tilliten som følger med de respektive stillingene som de hadde.

Oslo tingrett skriver i dommen at det er «nettopp den tilliten ... som gjorde det mulig å gjennomføre underslaget» fra den pleietrengende kvinnen.

– Det er alvorlig når de som er satt til å passe på pengene til en alderssvekket og sårbar person utnytter hennes tillit ved å svindle til seg store beløp, uttaler statsadvokat Anne Allum i pressemeldingen.

Dommen er ikke rettskraftig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også