Denne uken starter rettssaken mot en tidligere advokat som er tiltalt for grovt underslag mot pleietrengende kvinne

En tidligere advokat og en sykepleier må torsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for grovt underslag og medvirkning til underslag mot en pleietrengende kvinne i 90-årene.
STARTER TORSDAG: Rettssaken mot den tidligere advokaten og en sykepleier skal pågå frem til mandag 25. september. | Foto: Ole-Berg Rusten / NTB
STARTER TORSDAG: Rettssaken mot den tidligere advokaten og en sykepleier skal pågå frem til mandag 25. september. | Foto: Ole-Berg Rusten / NTB
NTB

Den tidligere advokaten i 70-årene og en sykepleier 50-årene er tiltalt for henholdsvis grovt underslag og medvirkning til deler av grovt underslag. Påtalemakten mener de to samarbeidet om å tilegne seg til sammen 7,4 millioner kroner fra en pleietrengende kvinne i 90-årene, hovedsakelig via gavebrev, skriver Dagbladets Børsen.

– Dette ble gjort selv om fornærmede, på grunn av svekket helse, ikke forsto betydningen av gavebrevene, og var svært lett å lede, skrev Økokrim i en pressemelding da tiltalen ble kjent.

Der kommer det fram at advokaten skal ha utferdiget flere gavebrev på vegne av fornærmede til den tidligere sykepleieren og seg selv. Deretter skal han ha overført til sammen 5,4 millioner kroner til sykepleieren og to millioner kroner til seg selv.

– Vi ser svært alvorlig på saken. Her handler det om en eldre sårbar person som er blitt utnyttet av dem som skulle passe på henne, sier Anne Glede Allum, statsadvokat i Økokrim, til Dagbladet.

Både mannen og kvinnen nekter straffskyld. De hevder gavene ble gitt frivillig og at fornærmedes helsetilstand tilsa at hun var fullt innforstått med hva gavene besto i.

– Min klient, som nå er pensjonist, har avgitt flere grundige forklaringer til Økokrim og ser frem til å forklare seg i retten. Han nekter straffeskyld, har partner Henriette Willix i Advokatfirmaet Sulland, som representerer den tidligere advokaten, tidligere skrevet i en e-post til AdvokatWatch.

Rettssaken starter i Oslo tingrett torsdag. Det er satt av over én måned til saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også