– Dette budsjettforliket gir en betydelig bedre økonomisk situasjon for Norges domstoler

Styreleder Cecilie Østensen Berglund i Domstoladministrasjonen er fornøyd med at domstolenes budsjett øker med 40 millioner kroner.
FORNØYD: Styreleder Cecilie Østensen Berglund i Domstoladministrasjonen er glad for at SV har valgt å styrke deres budsjett. | Foto: Cathrine Dillner Hagen
FORNØYD: Styreleder Cecilie Østensen Berglund i Domstoladministrasjonen er glad for at SV har valgt å styrke deres budsjett. | Foto: Cathrine Dillner Hagen

Det sier Berglund i en pressemelding fra Domstoladministrasjonen (DA).

– Dette budsjettforliket gir en betydelig bedre økonomisk situasjon for Norges domstoler, slår styrelederen i Domstoladministrasjonen fast.

Berglund opplever at Domstoladministrasjonen har blitt lyttet til.

– Jeg er glad for at SV og regjeringspartiene har valgt å styrke vårt budsjett på bakgrunn av de utfordringene vi påpekte til Justiskomiteen. Vi stod i en meget krevende økonomisk situasjon, med svært vanskelige prioriteringer.

Pengene i budsjettforliket kommer i tillegg til regjeringens forslag om å styrke domstolenes budsjett for inneværende år med 25 millioner kroner.

– Jeg tror dette er den største økningen av domstolenes budsjett i løpet av en budsjetthøst. Dette betyr at Stortinget har sett, og forstått, situasjonen for den tredje statsmakt, uttaler Berglund i pressemeldingen fra DA.

Styrelederen håper dette er starten på en varig styrking av domstolenes grunnbevilgning, slik at domstolene vil få mer forutsigbare rammer.

– Det vil gi oss mulighet til å fortsette den svært gode utviklingen domstolene har vært inne i over tid. Da kan vi holde saksbehandlingstiden nede og fortsette digitaliseringen av domstolene, sier Berglund.

Styret i DA skal behandle domstolenes budsjett for 2024 den 18. desember.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også