Rogstad-duo representerer de fornærmede i politivoldsaken pro bono

De fornærmede i politivoldsaken har mistet retten til bistandsadvokat. Nå tar Sidra Bhatti og Morten Kjensli i Rogstad saken gratis. 
BISTANDSADVOKAT: Sidra Bhatti i Rogstad har sammen med kollega Morten Kjensli vært bistandsadvokater i politivoldsaken. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BISTANDSADVOKAT: Sidra Bhatti i Rogstad har sammen med kollega Morten Kjensli vært bistandsadvokater i politivoldsaken. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Saken er oppdatert 6. mars klokken 20.40 med bekreftelse om at Rogstad-duoen skal representere de fornærmede pro bono.

I juli i fjor ble politimannen, som var tiltalt for vold mot to personer i Kongsberg, frikjent i Buskerud tingrett. Riksadvokaten anket frifinnelsen, og ankeforhandlingen er berammet den første uken i april i Borgarting lagmannsrett.

Nå har lagmannsretten bestemt at de to fornærmede mister retten til bistandsadvokat, skriver TV2.

«Lagmannsretten kan ikke se at saken reiser spørsmål der fornærmede har behov for bistandsadvokat i anledning sine prosessuelle rettigheter og plikter», heter det blant annet i kjennelsen.

Morten Kjensli og Sidra Bhatti i Rogstad, som representerte hver av de fornærmede i tingretten, anket avgjørelsen til Høyesterett. Den ble avvist.

Bhatti sier til TV2 at at de er uenig i rettens kjennelse. De mener vilkårene for oppnevning av bistandsadvokater er til stede.

– Vår rolle som bistandsadvokater i denne saken har vært mer omfattende enn et vanlig bistandsoppdrag. De fornærmede er skuffet over rettens kjennelse og føler at systemet på nytt svikter dem, sier Bhatti.

Det er partner John Christian Elden og advokatfullmektig Heidi Reisvang som er forsvarere for politimannen. De ønsker ikke å uttale seg om saken.

Onsdag ettermiddag bekrefter Morten Kjensli overfor NRK at han og Bhatti tar saken pro bono.

– Vi mener de har et berettiget behov for representasjon, skriver Kjensli i en SMS til statskanalen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også