Hovedaksjonær Sidra Bhatti i Rogstad: – Det var ekstremt tøft. Jeg har aldri hatt et ønske om å være et kjent fjes eller en offentlig person

Sidra Bhatti, som er aktuell som bistandsadvokat i politivoldsaken i Kongsberg, snakker ut om tiden etter VG publiserte en rekke kritiske artikler om advokatfirmaet.
HOVEDAKSJONÆR: Sidra Bhatti eier 75 prosent av aksjene i Rogstad. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
HOVEDAKSJONÆR: Sidra Bhatti eier 75 prosent av aksjene i Rogstad. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Onsdag må politimannen som er tiltalt for vold på Kongsberg møte i Buskerud tingrett.

– Min klient er klar på at han har utøvet makt som tjenestehandling, og erkjenner ikke straffskyld. Han forklarer seg nærmere i retten, sier den tiltalte politimannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Bistandsadvokatene Morten Kjensli og Sidra Bhatti i Rogstad i Oslo representerer de fornærmede i saken. 

Sistnevnte, som er hovedaksjonær i advokatfirmaet, sier til Dagbladet at advokatene har jobbet med saken siden i fjor høst, og at de gleder seg til at saken skal opp for retten.

I intervjuet forteller Bhatti også også om sin egen karriere, og at drømmen egentlig var å bli psykolog, før hun besluttet å starte på jussen.

Hun avsluttet studiene i 2010, og etter seks år i DNB, startet hun i Rogstad i 2016. Fire år senere publiserte VG en rekke kritiske artikler om advokatfirmaet.

– Det var ekstremt tøft. Jeg har aldri hatt et ønske om å være et kjent fjes eller en offentlig person. Det var vanskelig å håndtere i starten, men i dag tenker jeg at jeg i alle fall er en erfaring rikere. Akkurat dét kan jeg være litt takknemlig for, sier Bhatti.

Bhatti, som er første generasjons pakistansk innvandrer, uttaler seg også om advokatbransjen som avisen skriver er kjent for å være «overbefolket av etnisk norske, godt voksne menn.»

– Jeg har jo kjent på noen vibber. Det er veldig mange hyggelige, voksne menn i bransjen, men det er også spisse albuer, sier hun.

Bhatti må for øvrig selv møte i retten i august, når Oslo tingrett skal behandle Steingrim Wollands sivile søksmål mot Rogstad, administrasjonsleder Afzzal Ghauri og samtlige styremedlemmer i advokatfirmaet.

Wolland er tidligere styreleder i Rogstad, og eier fortsatt 25 prosent av aksjene i advokatfirmaet. Dette krever han en innløsningssum for, fastsatt etter rettens skjønn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også