Skal behandle sivilt søksmål mot Rogstad og straffesak mot administrasjonsleder i advokatfirmaet på samme dag

Tvistesaken mellom Steingrim Wolland og Rogstad, samt straffesaken mot administrasjonsleder i advokatfirmaet, behandles på samme tid i Oslo tingrett, men i forskjellige rettssaler.
AUGUST: Begge rettssakene går i Oslo tingrett i august. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch
AUGUST: Begge rettssakene går i Oslo tingrett i august. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch

I forrige måned fortalte AdvokatWatch at Steingrim Wollands sivile søksmål mot Rogstad, administrasjonsleder Afzzal Ghauri og samtlige styremedlemmer i advokatfirmaet, skal opp for Oslo tingrett 28 august. 

Det er satt av fire dager til rettssaken hvor eks-styrelederen ikke krever er et bestemt beløp, men erstatning og innløsningssum (Wolland eier 25 prosent av aksjene i advokatfirmaet) fastsatt etter rettens skjønn.

Søksmålet kommer i kjølvannet av at det høsten 2021 oppstod en betent konflikt mellom Wolland og Ghauri mens førstnevnte jobbet i advokatfirmaet (se hele sakens bakgrunn nederst i faktaboks). Ghauri skal angivelig ha slått Wolland i ansiktet, og den tidligere styrelederen i Rogstad anmeldte senere administrasjonslederen for vold

Ifølge VG er straffesaken nå ferdig etterforsket av politiet. Påtalemyndigheten mener Ghauri er skyldig, og har konkludert med at saken bør avgjøres med et forelegg på 10.000 kroner. 

Ghauri, som mener han er uskyldig, har nektet å godta forelegget, ifølge avisen. Derfor skal straffesaken behandles i Oslo tingrett 29.august, altså på dag 2 av hovedforhandlingen i det sivile søksmålet. 

Styreleder Olav Braaten har tidligere uttalt til AdvokatWatch at han ikke å kommentere det sivile søksmålet. Braaten, som uttaler seg på vegne av både Ghauri og resten av Rogstad, ønsker heller ikke å kommentere straffesaken overfor VG.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også