Har anmeldt administrasjonsleder i Rogstad for vold

Tidligere styreleder Steingrim Wolland og administrasjonsleder Afzzal Ghauri i Rogstad har havnet i en betent konflikt, skriver flere medier.
Tidligere styreleder og advokat i Rogstad, Steingrim Wolland. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Tidligere styreleder og advokat i Rogstad, Steingrim Wolland. | Foto: Terje Pedersen / NTB

I oktober i fjor kunne AdvokatWatch avsløre at Steingrim Wolland hadde fratrådt som styreleder i Rogstad. AdvokatWatch fikk ikke kontakt med Wolland, men da vi spurte administrasjonsleder Afzzal Ghauri om bakgrunnen for at Wolland ga seg, svarte han:

– Vi har vært igjennom en vanskelig tid det siste året noe som har medført en betydelig administrativ arbeidsbyrde for styreformannen. Han har dessuten sittet som styreformann siden 2017, og ønsket derfor å overlate roret til nye krefter, slik at han kan benytte sine krefter på aktiv advokatvirksomhet i større grad enn det vervet som styreformann tillot.

Ghauri bekreftet samtidig at Wolland skulle fortsette å jobbe som advokat i firmaet, men nå står han ikke lenger oppført som medarbeider på advokatfirmaets hjemmesider. Det viser seg nemlig at Wolland har sluttet i advokatfirmaet, etter en konflikt mellom han og Ghauri, skriver både Rett24 og VG. Førstnevnte omtalte saken først.

Konflikten skal ha utviklet seg gradvis, siden Wolland i begynnelsen av 2021 fant ut at han hadde fått 100.000 kroner for lite i lønn. Wolland hevder overfor Rett24, at Ghauri gjorde manuelle endringer i Jussys, slik at Wolland fikk for lite lønn. Dette avviser Ghauri.

– Dette ble korrigert, men tilliten til Ghauri var brutt og samarbeidet ble anstrengt. Normalt ville jeg vel kanskje trukket meg allerede den gangen, men da sto vi midt i både VG-saken og koronasituasjonen, og vi hadde 40 arbeidsplasser å ta vare på. Jeg hadde en helt klar forutsetning da jeg gikk inn i dette firmaet, og det var at alt skulle være etter boka, og at enhver beslutning av betydning skulle treffes av styret, sier Wolland.

Saken mellom Rogstad og VG i Høyesterett gikk i april. Det er ennå ikke avsagt dom i saken.

Wolland sier til VG, at konflikten først og fremst handler om hvem som skal ha kontroll over advokatfirmaet.

– Etter min mening handler konflikten kun om at Afzzal mener han er den som eier og skal bestemme over firmaet, mens jeg mener det skal være styret som bestemmer, sier han til avisen.

Han har også anmeldt Ghauri for vold, som ifølge Wolland skal ha skjedd få dager før han gikk av som styreleder. Wolland har også sendt søksmålsvarsel til Rogstad.

Vedrørende den påståtte voldshendelsen, sier Ghauri til Rett24, at han først vil gi sin forklaring til politiet.

Saken mellom Rogstad og VG i Høyesterett flyttet til april

Han er ny styreleder i Rogstad

Derfor gir han seg som styreleder i Rogstad

Ferdig som styreleder i Rogstad 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også