Unge advokater ønsker retten til å kunne nekte oppdrag av personlige etiske hensyn

Undersøkelse viser at under én av fem opplever at arbeidsgiver lar advokater si nei til oppdrag basert på etiske grunnlag. 
VIL SI NEI: En britisk undersøkelse viser at unge advokater i større grad ønsker å kunne takke nei til oppdrag på etiske grunnlag. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
VIL SI NEI: En britisk undersøkelse viser at unge advokater i større grad ønsker å kunne takke nei til oppdrag på etiske grunnlag. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

I rapporten fra «World in motion: Why the legal profession cannot stand still» fra LawGazette kommer det frem at nesten to av tre unge advokater ønsker retten til å si nei til arbeidsoppdrag basert på etiske grunner.

Den britiske undersøkelsen, som er gjennomført av Obelisk Support, viser at det i dag bare er 18 prosent som sa at deres nåværende arbeidsgiver gir de muligheten til å avslå arbeidsoppdrag på etisk grunnlag i dag. 

Rett over halvparten av respondentene føler at vi ville klare å utfordre ledelsen dersom de ble satt til arbeidsoppgaver de anså som uetiske. 

– Advokatfirmaer og juridiske avdelinger i selskaper kan ikke bare heve lønningene for å tiltrekke seg unge ansatte, sier Dana Denis-Smith, som har vært med på å lage studien, til avisen. 

Undersøkelsen viste også at yngre advokater gjerne vil bort fra bransjens fokus på «profit per equity partner» eller PEP. I studien blir «mennesker, miljø og formål» foreslått som et alternativt PEP-mål. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også