IBA lanserer retningslinjer som skal hjelpe advokatfirmaer med inkludering og mangfold

Den internasjonale advokatforeningen (IBA) har laget en veileder for mangfold og inkludering i advokatbransjen.
PARIS: Veilederen fra IBA ble først delt under deres årlige konferanse i den franske hovedstaden. | Foto: Tonje Waal Karlsen/AdvokatWatch
PARIS: Veilederen fra IBA ble først delt under deres årlige konferanse i den franske hovedstaden. | Foto: Tonje Waal Karlsen/AdvokatWatch

Det opplyser IBA på sine hjemmesider

«Den internasjonale advokatforeningen har lansert sin veileder for mangfold og inkludering – et sett med gratis, omfattende retningslinjer designet for å hjelpe advokatfirmaer med å bygge inn kjerneprinsippene for mangfold og inkludering i organisasjonene sine», skriver foreningen.

Det er IBA European Regional Forum Diversity & Inclusion Working Group som har ledet arbeidet. Prosjektet involverer representanter fra alle IBAs regionale fora, for å sikre global relevans på tvers av jurisdiksjoner. Retningslinjene er godkjent av IBA Diversity & Inclusion Council.

De nye retningslinjene skal passe for alle advokatfirmaer, uansett størrelse og beliggenhet. 

Veilederen tilbyr maler og en prosedyre for å utarbeide en handlingsplan for mangfold og inkludering. Videre skriver IBA at denne veilederen skal gi advokatfirmaene en mulighet til å fremme sosial mobilitet og drive en endring i kulturen. 

– Denne veilederen ble født ut fra et ønske om reell endring blant advokatfirmaer når det gjelder deres svar på spørsmålet om mangfold og inkludering. Å ha et mangfoldig team av advokater med erfaring fra en rekke kulturelle bakgrunner gjør det mulig for firmaer å være mottakelige for de kommersielle imperativene til globale, transnasjonale klienter, sier Antonia Verna, som er styreleder for IBAs arbeidsgruppe for mangfold og inkludering og partner i advokatfirmaet Portolano Cavallo. 

IBA sin mangfolds- og inkluderingsgruppe består av 26 medlemmer. 

Veilederen ble først presentert under IBA sin årlige konferanse i Paris tidligere denne måneden, men er nå offentliggjort. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også