Advokater har søkt om seks nye år som faste forsvarere

Av fire faste forsvarere er to åremål lyst ut, men de tidligere innehaverne av stillingene ønsker gjenoppnevning for seks nye år.
Tinghuset i Tromsø, hvor Hålogaland lagmannsrett holder til. | Foto: Google Street View
Tinghuset i Tromsø, hvor Hålogaland lagmannsrett holder til. | Foto: Google Street View

I Salten og Lofoten tingrett og Hålogaland lagmannsrett er det fire faste forsvarere, men i mai løpet perioden til to av advokatene ut.

Det skriver Avisa Nordland.

Tor Haug, Svein Skipnes, Finn-Ove Smith og Hilde Guldbakke er foreløpig de fire faste forsvarerne. Sorenskriver, Ingrid Johanne Lillevik, opplyser til Avisa Nordland at det er åremålene til Haug og Skipnes som er ved veis ende.

De to stillingene lå utlyst, og hadde søknadsfrist 21. januar. Både Haug og Skipnes bekrefter overfor avisen at de har søkt om gjenoppnevning for seks nye år.

– Det er dette jeg jobber med og liker å gjøre. Jeg trives godt som forsvarer og vil gjerne fortsette, sier Skipnes til Avisa Nordland.

Smith og Guldbakke fikk sine verv før det ble innført åremål og er dermed oppnevnt til de når den øvre aldersgrensen på 70 år.

Hun får en tøff start på vervet som styreleder i kommunalt foretak samtidig som hun skal jobbe som advokat: – Jeg ser ikke på det som et problem å drive begge deler

Bytter daglig leder etter tre år 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også