Senioradvokat i Hjort innstilt på topp til embete som tingrettsdommer

Innstillingsrådet for dommere har avholdt et nytt møte.
Tinghuset i Kristiansand. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Tinghuset i Kristiansand. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fredag hadde Innstillingsrådet et videomøte, der det ble gjort innstillinger til ulike dommerjobber.

Ved Agder tingrett var det ledig et embete som tingrettsdommer. Her er senioradvokat Christopher Bårdtvedt Eriksen innstilt som nummer én (se alle innstillinger nederst i saken).

Eriksen jobber i Hjorts avdeling for eiendom og entreprise, og ble senioradvokat i 2017. Han har tidligere også vært dommerfullmektig i Øvre Romerike tingrett i perioden 2012-2014.

Hjort-advokaten er innstilt foran en annen advokat, Ronny Christian Håkonsen. Håkonsen er imidlertid innstill på topp til konstitusjon i to år som tingrettsdommer ved samme tingrett.

Advokat Stig Åkenes Johnsen, som for tiden er konstituert lagdommer ved Gulating lagmannsrett, er nå innstilt til fast embete ved lagmannsretten.

Ellers er advokat Hans Nikolai Førde, som tidligere har jobbet hos blant annet CMS Kluge, innstilt til ett av fire embeter som tingrettsdommer i Oslo tingrett.

Konstituert tingrettsdommer Trude Sørby Einersen, som for tiden har permisjon fra jobben som senioradvokat i Dalan, er innstilt øverst til embetet som tingrettsdommer ved Buskerud tingrett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også