Henning Rosenlund Wahlen forlater Ryger og blir partner i Selmer: – Vi har høye ambisjoner for kontoret i Stavanger

Tidligere i sommer varslet Selmer flere partnersigneringer. Nå er enda en klar.
Henning Rosenlund Wahlen blir partner i Selmer. | Foto: Selmer
Henning Rosenlund Wahlen blir partner i Selmer. | Foto: Selmer

Da Selmer-partner Fredrik Lilleaas Ellingsen i juni ble utnevnt til ny leder for Selmers tvistegruppe, varslet han at advokatfirmaet hadde «et par spennende partnersigneringer i vente på sensommeren som nok vil merkes i bransjen». Tidligere denne uken ble det klart at Anders Willhelmsen returnerer til Selmer og blir partner i firmaet.

Nå er enda en ny partner på plass.

Henning Rosenlund Wahlen forlater Ryger og blir partner i Selmer. Det er Selmer som bekrefter overgangen på sine hjemmesider.

Om bakgrunnen for at han bytter jobb, sier Wahlen følgende:

– Jeg ønsket å bli en del av et miljø som gjør det mulig for meg å tilby klientene spisskompetansen som de har behov for på flere områder. Samtidig er det viktig for meg å bygge sterke, langvarige relasjoner der vi er tett på virksomheten og lokale utfordringer og forhold. Disse to faktorene gir til sammen høy merverdi for klienten.

Har jobbet i Stavanger i tolv år

Wahlen startet sin karriere i Thommessen i Oslo, hvor han var advokatfullmektig fra 2007 til 2010. I 2010 forlot han hovedstaden til fordel for oljehovedstaden, hvor han har jobbet ved Stavanger tingrett, i Emerson, som i Haver og i Ryger. Hos sistnevnte ble det tre år som en del av partnerskapet før ferden nå går til Selmer.

Han tiltrådte som partner mandag 8. august.

Selmer skriver på sine sider at Wahlen med sine mange års erfaring fra Stavanger kjenner regionen og det lokale næringslivet godt. I Selmer blir Wahlen en del av advokatfirmaets tvisteteam.

– Vi har høye ambisjoner for Stavangerkontoret. Vi ser at næringslivsaktører i regionen ønsker det brede spekteret av kompetanse som Selmer tilbyr, samtidig som de ønsker lokal forankring, kunnskap og nettverk. Med Wahlen på laget, styrker vi posisjonen og et allerede sterkt Stavanger-team, sier Atle H. Carlsen, administrerende direktør i Selmer, i en uttalelse.

Ifølge Fredrik Lilleaas Ellingsen har Selmer i løpet av de siste par årene doblet antallet partnere og advokater som jobber med tvister. Antallet tvistesaker og verdiene av tvistene har økt betraktelig.

Flere utskiftninger i Ryger

Wahlens overgang til Selmer er den siste i en rekke utskiftninger som har funnet sted hos Ryger, som hadde et turbulent 2021.

Tidligere i sommer ble de to interne advokatene Øistein Sandstå Jacobsen og Tormod Bergem Strand partnere i advokatfirmaet.

– Det er svært hyggelig å ønske Jacobsen og Strand velkommen i partnergruppen. De er begge gode rollemodeller, og vi er sikre på at alle i Ryger får stor nytte av deres lederskap, kompetanse og driv, sa managing partner Sindre Aaserød da i en uttalelse.

I juli ble det klart at Randi Hansen Våge, som har vært partner ved Rygers kontor i Bergen siden 2019, har startet som advokat i Råde kommune, mens det denne uken ble klart at Liv Charlotte Oppegaard har forlatt sin stilling som senioradvokat i Ryger til fordel for en tilsvarende stilling hos Codex Advokat Oslo.

Fredrik Lilleaas Ellingsen blir ny leder for Selmers tvistegruppe

Tilbake i Selmer: – Det kom litt overraskende på meg da jeg i vinter forstod at jeg ønsker å være forretningsadvokat igjen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også