Nykommer henter ukrainsk jurist: – Vi har et sterkt ønske om å hjelpe ukrainere i Norge

Advokatfirmaet mener det er et stort, udekket behov for rettshjelp blant ukrainske flyktninger som har kommet til Norge.
NY JURIST: Yuliia Romaniuk har startet hos nykommeren Insa advokater. Her sammen med grunnlegger Farooq Ansari. | Foto: Insa advokater
NY JURIST: Yuliia Romaniuk har startet hos nykommeren Insa advokater. Her sammen med grunnlegger Farooq Ansari. | Foto: Insa advokater

I januar kunne AdvokatWatch fortelle at en rekke medarbeidere hadde forlatt advokatfirmaet Ally i Oslo, inkludert trioen Farooq Ansari, Veronica Viktil og Muhammad Saqib Rizwani. Sistnevnte kunne også bekrefte at de hadde planer om å starte opp et nytt selskap, Insa advokater.

Kort tid etter ble det nye advokatfirmaet, som skal gi kundene makspris på oppdrag, lansert. 

Nå har Insa advokater fått på plass en ny medarbeider. Advokatfirmaet har inngått samarbeid med Nav om praksisplass for den ukrainske juristen Yuliia Romaniuk. Hun skal i første omgang være hos Insa advokater i tre måneder, opplyses det om i en pressemelding.

Romaniuk har ukrainsk advokatbevilling, og hun har arbeidserfaring fra flere rettsområder, både fra advokatfirmaer og som in house-advokat. Hun har også omfattende prosedyreerfaring fra domstolene i Ukraina.

– Rundt 40.000 ukrainere har kommet til Norge som flyktninger etter at Russland angrep hjemlandet. Blant disse er det et stort, udekket behov for rettshjelp, mye på grunn av språkbarrieren, skriver Insa advokater i pressemeldingen.

– Dette vil Insa advokater gjøre noe med, og knytter derfor til seg jurist Yuliia Romaniuk som kan kommunisere med det ukrainske miljøet i Norge, står det videre.

Romaniuk kom selv til Norge som flyktning i mars 2022. Med sin bakgrunn er Romaniuk svært godt rustet til å kommunisere med landsmenn på flukt som trenger hjelp med ulike juridiske spørsmål, mener Insa advokater.

– Insas grunntanke er å gjøre juss mer tilgjengelig for vanlige folk i vanskelige situasjoner, og vi har et sterkt ønske om å hjelpe ukrainere i Norge, som trenger det. Med Romaniuks erfaringer, språkkunnskaper, kompetanse og nettverk tar vi lange skritt på veien mot målet. Vi gleder oss, sier Farooq Ansari.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også