Seland | Rödl & Partner inngår samarbeid med legal tech-selskapet Lexly: – Vi ser at nettbaserte tjenester er noe folk ønsker seg

Firmaet skal utarbeide det juridiske materialet i den norske nettløsningen til Lexly.
Jørgen Jynge (til venstre) og Erik Nordenborg, country manager i Lexly Norway. | Foto: Seland | Rödl & Partner
Jørgen Jynge (til venstre) og Erik Nordenborg, country manager i Lexly Norway. | Foto: Seland | Rödl & Partner

Den norske nettløsningen skal lanseres i løpet av fjerde kvartal i år.

– Vi har sett at utvikling av legal tech i Norge har skutt fart i noen år. Når vi har fått en så stor og erfaren aktør med på laget, er vi trygge på at dette er det riktige grepet nå. Både markedet og vi er modne for det, sier Jørgen Jynge, daglig leder i Seland | Rödl & Partner, i en pressemelding fra advokatfirmaet fredag ettermiddag.

Lexly har drevet med nettløsninger for juridiske tjenester siden 2007. I første omgang skal Seland | Rödl & Partner være den eneste innholdsleverandøren for Lexlys norske avdeling.

– Lexly tilbyr juridisk rådgivning digitalt, men i det saken blir kompleks, sendes kunden til oss, og vi jobber videre sammen.

Han mener at det vil være en ny og enklere måte å komme i kontakt med advokatfirmaet på. Samarbeidet gjør at Seland | Rödl & Partner nå planlegger for å øke staben på de fagområdene som er aktuelle for Lexly-prosjektet, forteller Jynge i pressemeldingen.

Erik Nordenborg, som er sjef for Lexly i Norge, sier at de fikk en god følelse da de begynte å snakke med Seland | Rödl & Partner.

– Mange tror juss er eksklusivt og vanskelig tilgjengelig. Vi ser det ikke sånn. Jussen er til for alle, og Seland I Rödl Partner har akkurat samme innstilling. Vi kan hjelpe hverandre gjensidig med å bringe det budskapet ut til kundene, sier Nordenborg i meldingen.

Siden 2007 har Lexly ekspandert sin virksomhet til Danmark, Finland og Brasil. Målet er lokal tilstedeværelse også i Norge.

– Vi skal ha et kontor i Oslo og bygge opp virksomheten slik vi har bygget den opp i Sverige, sier Nordenborg om fremtidsplanene.

Lexly AB omsatte i fjor for 55,6 millioner svenske kroner, mens selskapets årsresultat ble minus 67 millioner svenske kroner.

Managing partner om foranledningen til samarbeidsavtale med tysk firma: – Det viste seg at de hadde tenkt akkurat det samme

Inngår samarbeid med et av de største advokatfirmaene i Europa

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også